Pekka Anttinen on hyvästä syystä Botnian henkilöitymä ja seuran historian tärkein vaikuttaja. Seuran perustajajäsenenä ja yli 40-vuoden puheenjohtajuuskauden aikana Anttinen on ollut mukana Botnian toiminnassa koko seuran olemassaolon aikana päättämässä seuran asioista.
Anttinen syntyi Oulussa vuonna 1941 ja vietti sielä myös nuoruutensa. Anttinen löysi Oulun jäiltä jääpallon seuraten Heikki Ollikaisen ja Veikko Allisen kaltaisten lajilegendojen edesottamuksia. Anttisen muutettua Helsinkiin opiskelemaan, siirtyi Anttinen nopeasti Pohjalaisen Osakunnan joukkueeseen pelaamaan maalivahdin tontilla. PPO saavutti akateemisen mestaruuden vuonna 1966 ja siinä joukkueessa Anttinen oli maalivahtina. Osakunnan joukkueelle luontainen jatkumo oli lopulta oman seuran perustaminen.
Toukokuun 13. päivä vuonna 1969 perustettiin Ostrobotnian talossa Botnia-69 pohjalaisten opiskelijoiden toimesta. Seuralle oli useita eri nimiehdotuksia, mutta lopulta seura päätettiin nimetä perustamisvuoden mukaan. Kokouksen jälkeen Anttinen sai Suomen Palloliiton toimistosihteeriltä Esko Piipposelta ohjeet seuran perustamista ja rekisteröintiä varten. Botnia sai seuraavaksi kaudeksi sarjapaikan Suomi-sarjan etelälohkosta ja aloitti kilpailutoiminnan toiseksi ylimmältä sarjatasolta.
Anttinen jatkoi maalivahtina ja pelasi ensimmäisellä pelikaudella osan edustusjoukkueen otteluista ja siirtyi sen jälkeen toimimaan seuran valmentajaksi, manageriksi ja joukkueenjohtajaksi. Anttinen valmensi, manageroi ja toimi joukkueenjohtajana Botnian alkuvuosina. Lokakuussa 1971 Anttinen valittiin myös puheenjohtajaksi ja sitä valtikkaa mies piti aina kesään 2016 asti. Anttinen on tänä päivänä seuran kunniapuheenjohtaja.
Anttisen alaisuudessa Botnia voitti neljä Suomen Mestaruutta. Ensimmäinen mestaruus tuli keväällä 1989, jolloin Anttinen oli kutsunut loppuottelua katsomaan lapsuuden idoleitaan jääpallon saralta. Tällä tavoin ensimmäisestä mestaruudesta tuli monin tavoin ikimuistettava. Botnia voitti mestaruudet myös keväällä 1992, 1997 sekä 2016.
Botnian lisäksi Anttinen on meritoitunut urheilun saralla myös tietokirjailijana ja palkittu pitkästä urastaan liikuntaneuvoksen arvonimellä. Anttisen tietokirjailijan ura alkoi vuonna 1997, jolloin Anttinen kirjoitti Risto Uimosen kanssa suomalaisen jääpalloilun historiikin. Ensimmäinen puhtaasti Anttisen kirjoittama kirja ilmestyi vuonna 2006 käsitellen oululaisen jääpallon historiaa. Vuonna 2014 Anttinen julkaisi Oulun Palloseuran historiaa käsitelleen historiikin Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa. Tuotteliaana urheiluhistorioitsijana Anttinen julkaisi vuonna 2017 teoksen Oulun Urheilun Kolme Vuosisataa, joka käsittelee kattavasti Oulun urheiluhistorian 1800-luvun lopulta lähtien.
Anttinen on kirjoittanut tietokirjojen lisäksi myös omaelämäkerran ”Elämää ja urheilua – Heinäpäästä Helsinkiin”, jonka ensimmäinen painos ilmestyi jo 2008. Sittemmin teokseen on kirjoitettu lisää Anttisen henkilökohtaista historiaa ja viimeisin painos ilmestyi kesällä 2016. Anttisen täytettyä 75-vuotta, keräsi Tuomas Hoppu useilta jääpallovaikuttajilta tekstejä ja tarinoita Botniasta, Anttisesta ja jääpallosta. Hopun toimittama kirja sai nimekseen Suomalaisen ja Botnialaisen jääpallon tähtiä, tähtihetkiä ja väriläiskiä.