Veiterä lähetti Botnian pelaamaan pronssista

 

Botnia pelasi Lappeenrannan keskiviikkoillassa selkä seinää vasten. Voitolla taistelu jatkuisi, tappiolla matka jatkuisi pronssiotteluun. Alkuhan ei tuloksellisesti ollut se paras, eli Veiterä pääsi johtoon heti viiden minuutin kohdalla. Ottelu itsessään oli tasainen avausjaksolla ja suurin ero tulikin maalipaikkojen hyödyntämisessä, missä Veiterä oli parempi. Botnia sai kyllä kertaalleen tasoitettua pelin avausjaksolla, kun Eetu Pulkkisen nosto löysi maalin edestä Pekka Niskan lavan. Veiterä pääsi kuitenkin tauolle johdossa tehden kaksi maalia vielä avausjakson aikana.

Botnia sai heti toisen jakson alkuun hyvän momentumin päälle ja tuli nopeasti tasoihin. Ensin Botnian kulmalyönnit antava Juri Schreck sai kulmalyönnin jälkitilanteesta pallon takaisin lapaansa ja toimitti palloa takaisin maalille ja pienestä kulmasta pallo myös pääsi sujahtamaan Veiterän maaliin. Pari minuuttia myöhemmin pallo pelattiin vapaalyönnistä Ilmari Pesoselle, joka pääsi pujahtamaan Veiterän puolustuksen keskeltä maalintekoon. Veiterällä rutiini riitti välierien paineeseen ja aika nopeasti Veiterä karkasi kahdesta Botnian puolustuksen vihreestä takaisin johtoon. Eikä Veiterä enää johtoaan luovuttanut ja loppupelissä Botnia joutui ensin ottamaan riskejä hyökätessään, mikä kostautui parina päästettynä maalina ja lopussa sitten ei enää oikein puolustaminen kiinnostanut kumpaakaan joukkuetta. Lopun maalitehtailussa Pekka Niska pääsi iskemään kahdesti saaden hattutempun täyteen. Botnialle silti tappio lukemin 10–5 ja näin pronssiottelu kutsuu. Viimeiset kaksi ottelua Botnia pystyi taistelemaan ja pitämään kohtuullisen matkaa ottelut tasaisena. Oulunkylässä sitä taistelua kesti tunnin verran ja kolmannessa välierässä lopullinen ratkaisu tuli 76 minuutin kohdalla. Siinä mielessä nousujohteista pelaamista ja toki myös hyvää kokemuksen keräämistä pudotuspeleistä. Kirkkaimmasta mitalista pelaamisen aika ei nyt kuitenkaan ollut ihan vielä.

Pronssiottelu pelataan perjantaina 15. maaliskuuta. Se pelataanko se ottelu Porvoossa vai Jyväskylässä selviää tulevan viikonlopun aikana.

Veiterä – Botnia 10-5 (3-1)

04:49 1-0 Aleksi Seppänen (Tomi Hauska)

18:34 1-1 Pekka Niska (Eetu Pulkkinen)

26:52 2-1 Samppa Äikäs

36:33 3-1 Matias Valtanen (Samppa Äikäs)

48:08 3-2 Juri Schreck

52:14 3-3 Ilmari Pesonen (Markus Kumpuoja)

56:34 4-3 Samppa Äikäs (Aleksi Seppänen)

58:13 5-3 Veeti Hyvärinen (Janne Hauska)

75:49 6-3 Ere Verhelä (Tomi Hauska)

81:12 7-3 Aleksi Seppänen (Tomi Hauska)

81:58 7-4 Pekka Niska (Kaapo Schreck)

85:23 8-4 Samppa Äikäs (Aleksi Seppänen)

86:53 9-4 Samppa Äikäs (Tomi Hauska)

88:14 9-5 Pekka Niska (Juri Schreck)

90:02 10-5 Ere Verhelä (Tomi Hauska)