Botnialle tyly tappio ensimmäisessä välieräottelussa

 

Välierät alkoivat Lappeenrannassa sumuisissa tunnelmissa. Veiterä oli heti alusta alkaen hallitsevampi osapuoli ja ikävän tehokas sellainen. Vajaaseen varttiin tilanne oli jo 3-0 Veiterän eduksi ja reilussa puolessa tunnissa Veiterä oli tehnyt viisi maalia. Veiterän maalilla Joonas Kankkunen napsi hyvin kiinni Botnian harvat tilanteet. Avausjakson loppupuolella Markus Kumpuoja löi Botnialle toivoa 5-1 kavennuksen myötä.

Toisen jakson alku jatkui siitä mihin ensimmäinen jakso jäi. Veiterä hallitsi ja oli tehokas. Onni Autinen piti yksilötaidollaan Botnian pelissä hetkellisesti mukana kuitaten Veiterän tekemän toisen jakson alun maalin 6-2 kavennuksella. Viisi minuuttia Autisen kavennuksesta oli Veiterä tehnyt kolme nopeaa maalia lisää ja johti jo 9-2. Tässä vaiheessa peli oli käytännössä ohi ja loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua. Yhden rangaistuslyönnin Veiterä sai lopussa ja sitä kautta kympin täyteen. 10-2 voitolla Veiterälle ensimmäinen kiinnitys finaaliin.

Pelit jatkuvat Oulunkylässä lauantaina poikkeuksellisesti jo kello 12 alkaen.