Botnia nollasi Narukerän ratkaisevassa puolivälierässä

 

Ratkaiseva puolivälieräottelu Porissa alkoi Botnian kannalta lupaavasti. Yksi Narukerän harhasyöttö omalla alueella aiheutti Botnialle rangaistuslyönnin ja kaksi jäähyä Narukerälle. Valitettavasti Santeri Rantanen torjui Niskan rangaistuslyönnin. Botnia ei ehkä ihan parhaalla mahdollisella tavalla saanut hyödynnettyä kahden miehen ylivoimaansa. Jäähyjen päätyttyä jatkettiin tasaista peliä ja molemmilla maaleilla maalivahdit olivat hyvässä torjuntavireessä. Botnia siirtyi ottelussa johtoon 25 minuutin kohdalla. Vesa Peräjärvenkin kehumat Onni Autisen pehmeät kädet pääsivät oikeuksiinsa, kun Autinen sai pallon keskialueella ja harhautteli läpi Narukerän puolustuksen tehden todella hienon soolomaalin. Autisen maali jäi avausjakson ainokaiseksi ja Botnia pääsi tauolle 0-1 johdossa.

Toisella jaksolla Botnia otti puolestaan heti jakson alkuun kaksi jäähyä ja Narukerä pääsi pelaamaan lähes kymmenen minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Mitään vaarallista ei Narukeräkään saanut aikaiseksi ylivoimallaan. Eikä Narukerä saanut juuri mitään vaarallista aikaiseksi koko toisen jakson aikanakaan. Botnia puolusti kurinalaisesti ja sai muutaman vastahyökkäyksen. Kerä pysyi kurissa loppupelin ajan saaden ainoastaan lisäajalla ottelun vaarallisimman paikkansa. Sen paikan tuhlaus jäi ottelun viimeiseksi tilanteeksi ja Botnia marssii näin otteluvoitoin 2-1 välieriin. Micke Peräjärvelle uran ensimmäinen nollapeli bandyliigassa ja koko joukkueelta vahva suoritus kovassa paikassa.

Välierissä vastaan asettuu runkosarjan voittaja Veiterä, eli pelillinen haaste on ns. kohdillaan. Pelit jatkuvat jo keskiviikkona Lappeenrannassa. Oulunkylässä pelataan seuraavan kerran lauantaina.