Botnialle kitkerä jatkoaikatappio ensimmäisessä ratkaisupelissä

 

Puolivälieräparin Botnia – Narukerä ensimmäinen ratkaisupeli päästiin kuin päästiinkin pelaamaan vedestä puhtaalla jäällä vesisateen tauottua juuri sopivasti ennen jään ajamista. Avausjaksolla Narukerä hallitsi enemmän palloa, mutta Botnialla oli enemmän laadukkaita maalipaikkoja. Ainoastaan nostopalloilla Narukerä sai jotain vaarallista aikaiseksi. Botnia teki avausjakson ainoan maalin Pekka Niskan näyttävällä lyöntilaukauksella.

Tasaista oli toisellakin jaksolla, Kerän ollessa hieman enemmän pallossa kiinni. Vajaan tunnin kohdalla Narukerä tuli tasoihin aika vahvasti paitsiolta haiskahtavalla osumalla. Narukerän tasoitus tuntui kuitenkin vähän vapauttavan jopa Botnian peliä. Aika moni Botnian pelaaja on kuitenkin ensimmäistä kertaa pudotuspelisarjan katkaisuottelussa. Kauaa ei tarvinnutkaan odottaa Botnian uutta johtomaalia. Tällä kertaa Kaapo Schreck pääsi lyömään irtopallon maaliin. Aika pian tämän jälkeen Narukerä otti aikalisän ja painoikin peliä Botnian päätyyn saaden lopulta tasoituksen. Varsinaisen peliajan lopulla koko ottelun kierroksilla käynyt porilaisnippu sortui jäähyilyyn ja Botnia pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Tulosta ei tullut ja lopulta ratkaisua joudutiin hakemaan jatkoajalta. Jatkoaikaa ei ehditty montaakaan minuuttia pelata, kun Kristian Paukkonen sai maalin edessä pallon ja nosti ottelulle ratkaisun. Maalipaikkoja Botnialla oli kyllä riittävästi ottelun voittamiseksi, mutta nyt jäi tarvittavat maalit tekemättä.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1 ja sunnuntaina jatketaan Porissa. Silloin ratkeaa se jatkuuko Botnian kausi välieriin vai päättyykö kausi siihen.

 

Botnia – Narukerä ja. 2-3 (1-0)

14:35 1-0 Pekka Niska (Markus Kumpuoja)

58:19 1-1 Kristian Paukkonen (Eero Paavola)

65:37 2-1 Kaapo Schreck

79:45 2-2 Tomi Mustonen

92:34 2-3 Kristian Paukkonen