Botnia taisteli ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan

Botnia joutui aloittamaan pudotuspelit Porissa vaikeissa lumisissa olosuhteissa. Keliin nähden palloa pystyttiin pelaamaan paremmin jäissä mitä olisi voinut kuvitella, vaikka nostojakin toki nähtiin runsaasti. Botnia oli pelin alun paremmalla jalalla liikkeellä ja hallitsi ottelua ensimmäiset 20 minuuttia jopa suvereenisti, mutta maalittomasti. Tämän jälkeen Narukeräkin alkoi saamaan paikkoja hieman enemmän Botnian maalille. Vajaan puolen tunnin kohdalla Botnia iski kahdesti parin minuutin sisään. Ensin Heikki Pesonen pääsi haastamaan repaleiseen muotoon jäänyttä Narukerän puolustusta ja Kaapo Schreck löi irtokarat sisään. Myöhemmin kulmalyönnin jälkitilanteesta Ilmari Pesonen oli terävimpänä maalin edustalla. Botnian avausjakson heikoin hetki tuli ehkäpä juuri 0-2 johtotilanteessa ja pian Narukerä pääsikin kaventamaan. Botnia terästäytyi tästä ja löi vielä 1-3 taukolukemat. Kaapo Schreck oli jälleen hereillä maalin edessä ja löi tällä kertaa Aapo Pulkkisen laukauksen reboundin maaliin.

Tietenkään tämänkään kauden Narukerä ei niin helposti ole voitettavissa. Narukerä tulikin huomattavasti paremmin toiselle jaksolle ja olikin ihan heti toisen jakson avausminuuteilla todella lähellä kavennusta. Toinen jakso alkoi muutoin tasaisesti, mutta jakson edetessä ote siirtyi Narukerälle ja Botnia joutui puolustamaan. Kertaalleen Eero Paavola sai mailaa sen verran vapaaksi reilun tunnin kohdalla, että pääsi laukomaan Kerälle kavennuksen. Loput ottelusta olikin sitten melkoista trilleriä. Botnian puolustusta on kyllä kiiteltävä siitä, että erinomaisesti katkoivat järjestään jokaisen Narukerän noston ja aika paljon syöttöjäkin. Ne laukaukset mitä maalille asti tuli, hoiti Micke Peräjärvi varmuudella. Ottelun lopulla Narukerä joutui jo hyökkäämään pienellä riskilläkin ja Botnialla oli parista erinomaisesta vastahyökkäysestä paikat lisätä johtoa. Lisämaalit jäivät tekemättä, joten Botnia otti ensimmäisen kiinnityksen välieriin lukemin 2-3.

Sarja on katkolla jo perjantaina Oulunkylässä. Ottelu alkaa klo 19, joten tulkaahan kaikki kannustamaan Botniaa jatkoon.

Narukerä – Botnia 2-3 (1-3)

27:03 0-1 Kaapo Schreck (Heikki Pesonen)

28:47 0-2 Ilmari Pesonen

35:26 1-2 Iiro Raukko (Ville Särkkä)

44:30 1-3 Kaapo Schreck (Aapo Pulkkinen)

63:40 2-3 Eero Paavola (Rasmus Arponen)