Botnia jatkoi kauttaan puolivälieriin

Alempi loppusarja huipentui kahdella panoksia täynnä olevalla huippujännittävällä ottelulla. Botnia aloitti oman ottelunsa OLS:ia vastaan erittäin hyvin päästen pelaamaan avausjakson aurinko selkänsä takana. OLS pääsi kymmenen minuutin pelin jälkeen hieman otteluun mukaan ja onnistuikin ensimmäisenä maalinteossa. Avausjakson edetessä peli oli koko ajan enemmän Botnian hallussa. Palkinto tuli Markus Kumpuojan kulmalyönnistä tekemän tasoitusmaalin myötä. Jakson loppupuolella Aapo Pulkkinen taiteili Botnialle taukojohdon. Botnia olisi voinut kyllä hyvinkin mennä tauolle isommassakin johdossa, mutta Henri Mattila pelasi oululaisten maalilla loistavaa ottelua.

Toisella jaksolla OLS oli jälleen paremmin pelissä mukana ja nosteli vaarallisesti palloja pyrkien saamaan niitä Botnian puolustuslinjan taakse. Hyvin Botnia puolusti ja tukitoimet olivat jatkuvasti lähellä. Hyökkäyspäässä Botnia oli vaarallinen toisen jakson alussa ja lopussa. Reilu kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Botnia pääsi hieman helpommin hengittämään. Heikki Pesonen pääsi puttaamaan tyhjään maaliin Kumpuojan esityöstä Botnian kahden maalin karkumatkalle. Vielä lisäajan viimeisillä hetkillä Kumpuoja ja Aapo Pulkkinen järjestivät Pulkkisen toisen maalin ja Botnialle 4-1 voitto.

Botnia hallitsi ottelua suurimman osan ajasta, puolusti tiiviisti silloin kun tarvitsi ja järjesteli riittävästi maalipaikkoja tehdäkseen tarvittavat maalit. Siitä palkintona paikka puolivälierissä. Botnia saa vastaansa Narukerän tai Akilleen, todennäköisesti Narukerän. Pelit jatkuvat keskiviikkona vieraspelillä ja oletettavasti perjantaina pelataan Oulunkylässä.

Botnia – OLS 4-1 (2-1)

13:39 0-1 Eemi Dolk

23:19 1-1 Markus Kumpuoja (Juri Schreck)

37:17 2-1 Aapo Pulkkinen (Juri Schreck)

79:18 3-1 Heikki Pesonen (Markus Kumpuoja)

92:43 4-1 Aapo Pulkkinen (Markus Kumpuoja)