Botnia ratkaisi Varkaudessa voiton 20 minuutissa

Botnia avasi pakkovoittojen viikonlopun WP 35:n vieraana. Botnia sai loistavan alun ottelulle pitäen palloa ja hyökäten tehokkaasti. Varkaudella kesti 20 minuuttia saada ensimmäinen hyökkäys Botnian maalille asti. Siihen mennessä Botnia oli värkännyt jo kolme maalia Onni Autisen, Markus Kumpuojan ja Eetu Pulkkisen toimesta. Varkauden oli pakko nostaa karvaustaan ja Botnia pääsi iskemään vastahyökkäyksestä jo neljännen maalinsa Jyrki Tauschin toimiessa maalintekijänä. 0-4 tilanteessa Botniakin otti vähän jo jalkaa pois kaasulta ja ottelu tasoittui huomattavasti. Varkaus pääsi kulmalyönnistä kaventamaan taukolukemiksi 1-4, mutta muuten Botnia puolusti hyvin johtoasemassa.

Toisella jaksolla pelin tempo nousi heti alkuminuuteista lähtien. Ehkä pieni ihme, ettei lisämaaleja nähty. Hieman ottelun tempo jakson edetessä tasaantui ja fyysisyys lisääntyi. Botnian Jaakko Järvinen sai kolmannen kymppinsä myötä hieman vaaleamman punaisen kortin, josta ei pelikieltoa tule. Aleksi Puustinen sen sijaan Varkauden puolelta joutuu tekemisiin kurinpidon kanssa hänen taklattuaan itselleen suoran punaisen kortin Kumpuojaan kohdistuneella polvitaklauksella. Teemu Malinen toi vielä reilun kymmenen minuuttia ennen loppua Varkautelaiset kahden maalin päähän. Pari minuuttia myöhemmin Botnia lopetti Varkauden takaa-ajon Pekka Niskan rangaistuslyöntimaalilla. Lisämaaleja ei enää nähty ja Botnialle 2-5 voitolla tärkeät pisteet mukaan.

Botnian pelit jatkuvat huomenna klo 13.00 Oulunkylässä. Silloin selviää jatkuvatko Botnian pelit myös huomisen jälkeen. Eli kaikki nyt paikanpäälle kannustamaan. OLS taistelee myös paikasta pudotuspeleihin, eli todella kova peli tulee olemaan ja panokset ovat korkeat.

WP 35 – Botnia 2-5 (1-4)

11:49 0-1 Onni Autinen (Markus Kumpuoja)

14:36 0-2 Markus Kumpuoja

19:04 0-3 Eetu Pulkkinen (Juri Schreck)

22:08 0-4 Jyrki Tauschi (Aapo Pulkkinen)

38:10 1-4 Joona Pietikäinen (Severi Noponen)

79:22 2-4 Teemu Malinen (Niko Nissinen)

83:41 2-5 Pekka Niska rl