Botnialle maukas vierasvoitto paikalliskamppailusta

Botnia oli selkä seinää vasten Brahenkentällä. Ainoastaan voitto kelpasi, mikäli pudotuspeleistä aikoi haaveilla. Botnia avasi maalinteon Markus Kumpuojan kulmalyönnistä lyömällä maalilla. Heti seuraavasta hyökkäyksestään HIFK sai rangaistuslyönnin ja Aku Ojanen kuittasi HIFK:n nopeasti tasoihin. HIFK oli muutoinkin avausjaksolla Ojasen verran terävämpi maalipaikoissa. Nimittäin kun 22 minuuttia oli pelattuna, oli Ojanen tehnyt jo puhtaan hattutempun ja vienyt HIFK:n kahden maalin johtoon. Muutoin avausjakso oli varsin tasaista ja tarkkaa pelaamista. Avausjakson loppupuolella HIFK jäähyili ja Botnia sai pallokontrollin. Heikki Pesonen pääsikin kaventamaan Botnian maalin päähän Aapo Pulkkisen syötöstä. 3-2 tilanteessa mentiin myös tauolle.

Heti toisen jakson alkuun Kumpuoja taisteli Botnian tasoihin. Pian tämän jälkeen oli Botnian vuoro pelata kahden miehen alivoimalla ja HIFK pääsi painostamaan. Botnia selvitti HIFK:n paineen kunnialla ja pääsi iskemään vastahyökkäyksestä johdon. Onni Autinen pääsi karkaamaan laidasta ja syötti vielä Eetu Pulkkiselle, joka viimeisteli. Aika pian tämän jälkeen Aapo Pulkkinen pääsi lyömään riman kautta Botnian jo kahden maalin johtoon. Botnia pelasi viisaasti johtoasemassa, eikä HIFK saanut juurikaan pahoja maalipaikkoja. Ei niitä varsinaisesti tukuttain tullut toiseenkaan päähän, mutta ei nyt välttämättä tarvinnutkaan. Ottelun lopulla HIFK joutui hakemaan vähän riskilläkin kavennusta, mikä sopi Botnialle. Botnia pääsi lisäilemään johtoaan viimeisellä kympillä pariinkin kertaan. Ensin Kumpuoja löi kulmalyönnistä illan kolmantensa ja hetkeä myöhemmin Heikki Pesonen pääsi viimeistelemään ottelun toisen maalinsa. Lisäajalla HIFK sai vielä toisen rangaistuslyöntinsä ottelussa, josta Ojanen pääsi lyömään loppulukemat 4-7. Botnialle maukas vierasvoitto ja samalla pudotuspelihaaveet säilyvät hengissä.

 

HIFK – Botnia 4-7 (3-2)

10:08 0-1 Markus Kumpuoja (Juri Schreck)

11:38 1-1 Aku Ojanen rl

17:11 2-1 Aku Ojanen (Johan Segerman)

21:49 3-1 Aku Ojanen (Jaakko Liukkonen)

40:19 3-2 Heikki Pesonen (Aapo Pulkkinen)

48:18 3-3 Markus Kumpuoja (Pekka Niska)

56:53 3-4 Eetu Pulkkinen (Onni Autinen)

63:39 3-5 Aapo Pulkkinen (Leevi Attenberg)

82:18 3-6 Markus Kumpuoja (Juri Schreck)

85:25 3-7 Heikki Pesonen (Markus Kumpuoja)

91:05 4-7 Aku Ojanen rl