Kampparien nöyryys ja kurinalaisuus riitti pisteiden varastamiseen Oulunkylästä

Botnia pääsi vihdoin aloittamaan alemman jatkosarjan pelit parin epäonnisen yrityksen jälkeen. Vierasottelun HIFK:ta vastaan siirryttyä olikin Botnian alemman jatkosarjan avaus kotona Kamppareita vastaan, tämä toki ihan alkuperäisen otteluohjelman mukaan. Botnia saikin erinomaisen alun ottelulle ja meni jo minuutin pelin kohdalla johtoon 1-0 Aapo Pulkkisen maalilla. Tämän jälkeenkin Botnialla oli pari erinomaista paikkaa jakson alkupuoliskolla lisätä johtoa. Pallo pyöri pariinkin otteeseen ihan maaliviivalla, mutta ei mennyt maaliin asti. Pikkuhiljaa avausjakson edetessä Botnian pelaamisen taso alkoi tippua ja maalipaikkoja ei luotu enää ottelun alun tahtiin ja Kampparien pelaajatkin alkoivat saada enemmän tilaa ja aikaa. Kampparit tämän myös hyödynsivät ja tulivat ensin Simo Huotelinin soolomaalilla tasoihin ja myöhemmin kulmalyönnistä ohi. Viimeinen vartti avausjaksosta olikin jo todella heikkoa tekemistä Botnialta ja Kampparit pääsivät tekemään vielä kaksi maalia lisää mennen tauolle 1-4 johdossa.

Toinen jakso lähti Botnian kannalta hyvin käyntiin sekin. Pekka Niska löi kulmalyönnistä heti toisen jakson avausminuutilla kavennuksen. Botnia hallitsi myös palloa läpi toisen jakson, mutta Kampparit puolusti todella nöyrästi ja kurinalaisesti. Pariin kertaan Botnia pääsi tuhlailemaan avopaikkoja, kunnes aivan ottelun lopussa Niska löit toisen maalinsa kulmalyönnistä ja Botnian maalin päähän. Maalin verran vajaaksi jäi Botnian kiri pisteitä ajatellen ja Kampparit poistui 3-4 lukemin voittajana.

Botnian matka pudotuspeleihin nyt selkeästi hankaloitui, mutta ei se vieläkään mahdotonta ole. Nyt on vain pakko voittaa todennäköisesti kaikki jäljellä olevat ottelut. Seuraavan kerran pelataan jo huomenna. HIFK – Botnia parivaljakko yrittää sunnuntaina kolmannen kerran ottelunsa pelaamista. Ottelun on tarkoitus alkaa kello 18. Kello 15 on jään tarkistus Brahenkentällä ja siinä vaiheessa ollaan viisaampia sen suhteen, että pelataanko Kalliossa vai jossakin muualla.

Botnia – Kampparit 3-4 (1-4)

01:15 1-0 Aapo Pulkkinen (Kaapo Schreck)

16:53 1-1 Simo Huotelin (Paavo Tapio)

26:24 1-2 Leevi Kukkasniemi (Paavo Tapio)

40:03 1-3 Topi Montonen (Sami Mikkola)

43:16 1-4 Viljami Kumela (Joonatan Hämäläinen)

46:05 2-4 Pekka Niska (Juri Schreck)

88:16 3-4 Pekka Niska (Juri Schreck)