Botnia päätti runkosarjan nousemalla neljän maalin takaa voittoon

Botnia matkusti Ouluun päättämään runkosarjansa tältä kaudelta. Alemman loppusarjan pisteisiin ottelulla ei ollut merkitystä, mutta alemman loppusarjan matkustamisiin sitäkin enemmän. Tappiolla tulisi yksi ylimääräinen pitkä ja kallis reissu Ouluun, kun taas vähintään tasapelillä tämä vältettäisiin. Helpoksi Botnia ei urakkaansa avausjaksolla tehnyt. OLS pääsi jo kolmen minuutin kohdalla kulmalyönnistä johtoon. Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen ottelun hallinta siirtyi vahvasti Botnialle. Maalinteko oli avausjaksolla vaikeaa ja tyhjästä maalistakin saatiin pallo sudittua tolppaan. OLS sen sijaan käytti vähät paikkansa tehokkaasti hyväkseen ja siirtyi tauolle 3-0 johdossa.

Toinen jakso oli jälleen alussa tasaisempi ja OLS tehokas jakson avausminuuteilla tehden jo neljännen maalinsa. Onneksi Botnia sai kuitattua nopeasti kavennuksen. Eetu Pulkkinen nosti pallon maalin kattoon Markus Kumpuojan syötöstä. Tämän maalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi jälleen tukevasti Botnialle. Reilu kymmenen minuuttia ehdittiin toista jaksoa pelata, kun OLS:n Antti Pesonen otti jalkakampilla itselleen suoran punaisen ja sitä kautta ulosajon. Yhden miehen vajaalla OLS oli vielä enemmän ahdingossa ja Botnia tekikin parin minuutin välein maalit Kaapo Schreckin ja Kumpuojan toimesta. Kaapo Schreck on muuten nyt seitsemän ottelun pisteputkessa. OLS:n aikalisäkään ei auttanut, sillä Kumpuoja toi pian sen jälkeen Botnian jo tasoihin. Molempiin Kumpuojan maaleihin syötöt antoi Aapo Pulkkinen. OLS:n eilinen peli ja Pesosen hölmöilyllä tuoma yhden miehen vajaus alkoi selvästi näkyä ottelun loppupuolella pelin ollessa käytännössä yhtä maalia. Botnia kilautti vielä kahdesti lisää tolppaan, ennen kuin vihdoin pari minuuttia ennen ottelun loppua Onni Autinen nosti kikalla pelatusta kulmalyönnistä pallon OLS:n maaliin. Botnialla ei ollut suuria vaikeuksia pitää viimeiset minuutit johtoaan. Voitto tuli ehkä vähän nihkeästi, vaikka Botnia noilla tilanteilla olisi oikeastaan voinut ratkoa jo ensimmäisellä jaksolla. Kulmatilanteissa voisi taas toivoa vähän parempaa ryysiä, OLS:n tehtyä kaksi maalia kulmalyönneistä. Voitto ja pisteet oli nyt kuitenkin se tärkein anti tänään. Botnia oli hallitseva osapuoli ennen Pesosen ulosajoa ja vieläkin hallitsevampi Pesosen ulosajon jälkeen.

Botnian pelit jatkuvat ensi viikolla alemmassa loppusarjassa. Tarkemmat pelipäivät tiedotetaan myöhemmin kunhan tiedot näistä saadaan.

 

OLS – Botnia 4-5 (3-0)

02:42 1-0 Antti Pesonen (Eemi Dolk)

36:27 2-0 Sampsa Salmi (Eemi Dolk)

43:16 3-0 Ilari Moisala (Eemi Dolk)

48:35 4-0 Samuli Sakko

52:09 4-1 Eetu Pulkkinen (Markus Kumpuoja)

60:11 4-2 Kaapo Schreck (Ilmari Pesonen)

62:47 4-3 Markus Kumpuoja (Aatu Pulkkinen)

67:09 4-4 Markus Kumpuoja (Aatu Pulkkinen)

87:25 4-5 Onni Autinen (Jaakko Järvinen)