Botnialle maukas voitto Porista

 

Botnia lähti eilinen tappio niskassaan hakemaan pisteitä Poriin, mikä on ollut viimeisen vuoden vaikea pelata vierailijoille. Sunnuntai-iltana pelien päätyttyä tilanne oli kuitenkin se, että Narukerällä on kaksi tappiota kotona viimeisen kalenterivuoden aikana ja ne molemmat tappiot tulivat tänä viikonloppuna. Vaikka kerä menikin viiden minuutin kohdalla johtoon, niin Botnia vastasi pian tämän jälkeen Markus Kumpuojan maalilla. Narukerä pääsi tauolle johtoon, mutta vain tiukassa 2-1 johdossa. Botnia pystyi välillä saamaan Narukerän ahtaallekin omilla painostusjaksoillaan. Tasainenhan peli kaikkiaan oli. Botnialta löytyi hyvää uskallusta pitää palloa molemmila kenttäpuoliskoilla.

Toisella jaksolla peli jatkui tasaisena ja maalejakin tehtiin tasatahtiin. Aapo Pulkkinen ja Pekka Niska toivat Botnian kahdesti tasoihin. Botnian ehjä 90 minuuttinen huipentui kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Niskan lyötyä kulmalyönnistä Botnialle voittomaalin. Parin runsasmaalisen tappion jälkeen Botnia sai joukkuepuolustuksen toimimaan Porissa loistavasti. Maalilla myös Micke Peräjärvi otti tarvittavat torjunnat hädän hetkellä, mukaan lukien yhden torjutun rangaistuslyönnin. kahden maalin Niskan lisäksi hyökkäyspään onnistujiin voidaan lukea Onni Autinen ja maalin muodossa palkinnon saaneen Aapo Pulkkisen.

Seuraavaksi edessä on maajoukkuetauko, jonka aikana Ilmari Pesonen pelaa P19-ikäluokan MM-kisoissa Norjassa, mutta muuten joukkue saa hyvää lepoa ja pääsee treenaamaan. Botnialla on muutama loukkaantuneiden kirjoissa oleva pelaaja, jotka saavat tähän kohtaan myös hyvän hetken parannella vammoja ja toivotaan, että mahdollisimman täysi rosteri on jälleen jalkeilla, kun pelit jatkuvat. Ja ne pelithän jatkuvat kahden ottelun viikonloppuna 27. ja 28. tammikuuta. Lauantaina 27. päivä Botnia matkustaa Varkauteen ja 28. päivä Botnian runkosarjan viimeinen kotiottelu on Narukerää vastaan.

 

Narukerä – Botnia 3-4 (2-1)

04:55 1-0 Tomi Mustonen (Eero Paavola)

06:37 1-1 Markus Kumpuoja (Kaapo Schreck)

22:31 2-1 Kasper Perdén (Ville Aaltonen)

51:42 2-2 Aapo Pulkkinen (Kaapo Schreck)

65:33 3-2 Iiro Raukko (Kasper Perdén)

68:29 3-3 Pekka Niska rl

80:56 3-4 Pekka Niska (Juri Schreck)