Sankka lumisade ei maistunut Botnialle

Vuoden 2023 viimeinen ottelu Botnian osalta pelattiin lumisateessa. Botnialla oli jälleen vaikeuksia ottelun alussa ja Akilles pääsi ensimmäisen viisiminuuttisen aikana 0-2 johtoon. Tämän jälkeen Botniakin oli taas pelissä mukana. Jää pysyi hyvänä ja pelattavissa vajaat puoli tuntia. Sinä aikana Botnia sai parhaat paikkansa kulmalyönneistä, joissa pariinkin otteeseen pallo jäi mukavasti pyörimään Akilleen maalille, mutta vierailijoiden puolustus hoiti hyvin hommansa ja siivosi irtopalat muualle. Lisäksi Pekka Niskalla oli mahdollisuus kaventaa paluuottelussaan rangaistuslyönnistä. Tällä kertaa lyönti suuntautui ohi maalista. Akilleellakin oli hyviä paikkoja puhtaalla jäällä lisätä johtoaan. Micke Peräjärvi Botnian maalilla otti pari todella isoa koppia. Jakson loppu oli enemmän pitkän pallon viljelyä ja pallosta painimista. Kahdesti Akilles osui vielä erikoistilanteista. Filip Svennas pääsi kulmalyönnin jälkitilanteesta maalaamaan ja hieman myöhemmin Akilles pelasi ovelasti vapaalyönnin ja Matti Vainio pomputteli pallon ilmasta maaliin. Tauolle mentiin Akilleen 0-4 johdossa.

Botnia sai kavennuksen aikaiseksi heti toisen jakson alussa. Markus Kumpuojan laukaus kulmalyönnistä pomppasi mukavasti Aapo Pulkkisen lapaan ja Pulkkinen pääsi siirtämään Botnialle avausmaalin. Rasmus Kettunen pääsi pian tämän jälkeen purjehtimaan Botnian puolustuksen läpi ja kuittaamaan Akilleen johdon uudelleen neljään maaliin. Lumisade sankkeni toisella jaksolla ja jää oli vain joitain minuutteja puhdas. Tämä tarkoitti jäässä pelaamisen vaikeutumista ja kyllähän ottelun edetessä Akilles oli vahvempi lumikelissä. Akilles teki tasaisesti maaleja lisää voittaen lopulta 1-9. Botnia vähän piristyi aivan ottelun lopulla, mutta edelleen ikävä kyllä tuloksettomasti.

Botnian pelit jatkuvat ensi vuoden puolella perjantaina 5. tammikuuta. Oulunkylään saapuu kauden toiseen derbyyn HIFK.

Kuva: Pekka Huovila

Teksti: Aleksi Riikonen