Tapaninpäivän debyssä Botnia kohtasi HIFK:n. Jälleen kerran vastustaja pääsi iskemään avausvitosella avausmaalin. Botnia menetti pallon omalla puoliskollaan ja HIFK:n vastahyökkäyksen päätti loukkaantumisesta toipunut ja paluun kentille tehnyt Ilia Sokolov. Botnia pystyi olemaan jossain määrin pallollisempi joukkue heti alusta alkaen, mutta Botnian pallon siirtely ei ottelun alkuminuuteilla edennyt juuri keskiviivaa pidemmälle. Vartin pelin kohdalla HIFK pystyi hyvin puhkomaan organisoidulla hyökkäyksellä Botnian puolustuksen siirtyen kahden maalin johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin HFIK pääsi jälleen hyökkäämään vastahyökkäyksellä Botnian pallon menetyksestä ja Iiro Väkiparta vei HIFK:n jo kolmen maalin johtoon. Botnia ei onneksi luovuttanut ja Botnian pallovarmuus alkoi löytymään avausjakson jälkimmäisellä puoliskolla, ja hyökkäykset alkoivat päättyä paremmalla prosentilla laukauksiin. Botnian kavennusmaali tuli kuitenkin pallonhallinnasta huolimatta Botnian kontrasta. Botnia sai pallon oman maalin lähellä HIFK:n hyökätessä ja Eetu Pulkkinen lähetti comebackien kuninkaan Tero Määttälän läpiajoon. Konkari ei erehtynyt, vaan laittoi pallon maalin kattoon. Aivan avausjakson lopussa HIFK sai hyvän mylläkän Botnian maalille, mutta muuten avausjakson loppu oli Botnian. Jaksolle mentiin silti isäntien 3-1 johdossa.

Toinen jakso näytti jakson alussa huolestuttavasti avausjakson kaltaiselta. Botnialla oli ongelmia maalinteon kanssa ja HIFK iski vastaan viimeistellen tehokkaasti ja meni heti toisen jakson alussa jo 4-1 johtoon. Botnia sai vihdoin maalihanoja auki 55 minuutin kohdalla Aapo Pulkkisen lyötyä vapaalyönnistä Botnian peliin mukaan. HIFK alkoi jäämään jalalla jälkeen ja joutui rikkomaan maalinsa lähettyvillä. Reilun tunnin pelin kohdalla Botnia tuli jo maalin päähän. Jaakko Järvinen maalintekijänä rangaistuslyönnillä. Botnia pääsi pian tämän jälkeen tasoihin Eetu Pulkkisen päästyä kulmalyönnistä yrittämään pariinkin kertaan, ennen kuin vihdoin osui maalipuiden väliin. HIFK otti Botnian tasoituksen jälkeen aikalisän, mikä toikin ryhtiä naapurin tekemiseen. Hetken aikaa HIFK oli jopa pelillisesti kuskin paikalla aikalisänsä jälkeen. Kertaalleen Botnia pääsi vaarallisesti kontraamaan ja saikin ottelussa toisen rangaistuslyönnin. Järvinen ei kuitenkaan toistamiseen pilkulta osunut ja näin ottelussa jatkettiin tasaisissa merkeissä. HIFK oli ottelun lopun vahvempi ja Botnia joutui viimeisillä minuuteilla reagoimaan omalla aikalisällään. Botnia sai hieman rauhoitettua tilannetta. Kumpikaan joukkueista ei enää maalinteossa onnistunut ja pisteet jaettiin näin lukemin 4-4.

HIFK pelasi hyvin ja tehokkaasti ensimmäiset 25 minuuttia ja viimeiset 20 minuuttia ollen noina hetkinä Botniaa edellä. Siinä välissä Botnia puolestaan oli vahvempi ja HIFK ongelmissa. Pisteiden tasaaminen oli lopulta varsin oikeudenmukaista ja ottelun kuvan mukainen lopputulos.

Botnian pelit jatkuvat jo ensi perjantaina. Tuolloin palataan Oulunkylään ja vastaan asettuu Akilles. Ottelu alkaa klo 19.00.

Kuva: Pekka Huovila

Teksti: Aleksi Riikonen