Botnia haastoi tasaväkisesti sarjakärjen

 

Botnian viimeinen ottelu ennen jouluaattoa oli Lappeenrannassa sarjakärki Veiterää vastaan. Lappeenrannassa Botnia oli hereillä heti alkuminuuteista lähtien tarjoten shokkihoitoa kotijoukkueelle puolentoistaminuutin pelaamisen jälkeen. Eetu Pulkkinen pääsi Markus Kumpuojan syötöstä puttaamaan pallon maalin edestä puolityhjään verkkoon. Muutenkaan Veiterä ei saanut tänään mitään ilmaiseksi. Ottelu pyöri tasaisissa merkeissä ensimmäiset parikymmentä minuuttia. Sen jälkeen Veiterä sai ensimmäisen selkeän painostusjakson ja tuli pikamaaleilla tasoihin ja ohi. Botnia ei päästänyt Veiterää karkaamaan, mutta oli kuitenkin lopun jaksoa yhtä minuuttia lukuun ottamatta takaa-ajajana avausjakson. Kumpuoja löi nimittäin kulmasta Botnian tasoihin ja heti seuraavalla minuutilla Veiterä kuittasi uudelleen johdon.

Toisella jaksolla Botnia oli edelleen hyvä kulmalyönneissään ja Jaakko Järvinen toi Botnian tasoihin. Taaskaan ei tasatilanne kauaa kestänyt, sillä Veiterä voitti kertaalleen maalineduskamppailun Botnian maalin edustalla Paavo Huuhtasen viedessä Veiterän johtoon. Vielä kertaalleen Botnia tuli tasoihin. Reilun 70 minuutin pelin jälkeen Kumpuoja löi illan toisen maalinsa Aapo Pulkkisen laukauksen reboundista. Tässä vaiheessa Botnialla oli väkevin vaiheensa pelissä. Hyvä peli ei aina takaa pisteitä. Näin Botnialle kävi tällä kertaa, nimittäin Ere Verhelä vei noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Veiterän viimeisen kerran johtoon. Botnia nosti riskitasoa viimeisillä minuuteilla, mutta ei sitten kuitenkaan ihan hirveän lähellä enää siinä vaiheessa ollut maalintekoa.

Botnialta tappiosta huolimatta hyvä asennepeli. Jalka liikkui hyvin avausvihellyksestä lähtien ja puolustus pysyi tiiviinä eikä Botnian maalin lähellä liikaa tilaa ollut. Veiterän vaaralliset lyöjät pidettiin myös aisoissa Veiterän kulmissa. Sarjakärki sai tänään tehdä täyden päivätyön pisteiden eteen ja ehkä se, että Botnia pelasi oikeasti todella hyvän ottelun, oli tässä kohtaa vielä pisteitäkin tärkeämpää tässä kohtaa kautta ja lupaa hyvää tulevaan, jos vain saadaan pidettyä tämä peli-ilme myös jatkossa.

Seuraavaksi pelataan joulun jälkeen perinteisellä tapaninpäivän kierroksella. Silloin vuorossa kauden ensimmäinen paikallinen. Pelipaikkana Brahen kenttä.