Botnian kiri jäi tehottomaksi OLS:ia vastaan

Botnian peli OLS:ia vastaan sai varsin varovaisen alun molemmilta. Puolustus oli tiivistä ja vaikeasti puhkottavaa. Vierailijat onnistuivat tässä ensimmäisenä, kun vajaan kymmenen minuutin kohdalla Saku Hartikainen nosti pallon Botnian puolustuslinjan taakse ja Eemi Dolk rankaisi läpiajosta. Botnia oli pallon kanssa huolimaton ja OLS sai näin liian usein ja liian helposti pallon hallinnan itselleen. OLS pääsi myös useammin hyökkäämään organisoimatonta Botnian puolustusta vastaan, mitä Botnia toiseen suuntaan. OLS:n puolustuksen muoto pysyi erinomaisesti kasassa läpi avausjakson. Avausjakson viimeinen vartti oli sitten todella avointa pelaamista ja se näkyi myös maalisarakkeessa. OLS teki kolme maalia lisää ja Botniakin osui kahdesti. Jaakko Järvinen löi rangaistuslyönnin maaliin ja kertaalleen Onni Autinen pääsi ohjaamaan Aapo Pulkkisen syötöstä pallon maaliin.

Botnia lähti toisella jaksolla kirimään OLS:n 2-4 johtoa kiinni. Nyt pallosta pidettiin paljon paremmin huolta ja näin Botnia pystyi olemaan selkeästi hallitsevampi osapuoli. Reilun tunnin pelin kohdalla Kasimir Johansson löi vapaalyönnin jälkeen irtopallon oululaisten maaliin. Toisen jakson ajan OLS lähinnä roikkui Botnian mukana rikkoen aina kun pystyi. Botnia ei maalipaikoista huolimatta saanut enää maaleja aikaiseksi ja näin OLS poistui voittajana lukemin 3-4. Täydet neljä pistettä oli pelin ailahtelevaisuudesta huolimatta otettavissa tästä viikonlopusta, mutta kahteen pisteeseen oli lopulta tyytyminen.

Botnian pelit jatkuvat ensi lauantaina Lappeenrannassa Veiterää vastaan. Oulunkylässä pelataan seuraavan kerran vasta joulun jälkeen.

Botnia – OLS 3-4 (2-4)

07:08 0-1 Eemi Dolk (Saku Hartikainen)

32:20 0-2 Akseli Niskala (Eemi Dolk)

36:22 1-2 Jaakko Järvinen rl

40:32 1-3 Antti Pesonen rl

41:20 2-3 Onni Autinen (Aapo Pulkkinen)

44:23 2-4 Akseli Niskala (Eemi Dolk)

62:45 3-4 Kasimir Johansson