Botnia uinui avausjaksolla voiton Veiterälle

Kaudet vaihtuvat, mutta Botnian heikot alut pysyvät. Tällä kertaa Botnia antoi kotikentällä ensimmäisen viisiminuuttisen aikana kaksi maalia eteen Veiterälle. Sitä oli avausjaksolla sankkenevassa lumipyryssä vaikea lähteä kuromaan kiinni. Botnia heräsi kyllä kymmenen minuutin kohdalla, jonka jälkeen avausjakso oli pitkälti keskikentällä nyhjäämistä, jossa maalipaikoilla ei herkuteltu. Rehellisyyden nimessä Botnialla oli niitä maalipaikkoja Veiterää vähemmän. Yhden halvan virheen Botnia teki 20 minuutin kohdalla, josta Veiterä rankaisi. Lisäksi avausjakson viimeinen viisiminuuttinen oli Veiterän hallintaa ja Veiterän pitkät pallot alkoivat mennä turhan helposti Botnian puolustuksen läpi. Veiterä tekikin viimeiselle vitoselle kolme maalia lisää mennen tauolle 0-6 johdossa.

Toisella jaksolla päästiin pelaamaan puhtaalla jäällä koko jakso jäätä pitkin. Veiterä ehkä hieman otti jalkaa pois kaasulta ja Botnia taas lisäsi luisteluaan. Näin toinen jakso oli hieman enemmän Botnian hallintaa. Veiterä toki iski toisen jakson alussa seitsemännen maalinsa. Myöhemmin jakson aikana Markus Kumpuoja viimeisteli Botnialle kaksi maalia. Hyvistä paikoista huolimatta Botnia ei enempää maaleja saanut ja kiri jäi vajavaiseksi.

Viikonlopun aiempien tulosten ja tämän ottelun avausjakson perusteella voisi pohdiskella haluaako mikään joukkue neljättä välieräpaikkaa JPS:n, Akilleen ja Veiterän lisäksi. Toisen jakson peli-ilmeen perusteella Botnialla saattaisi orastavaa tahtoa välieriin olla. Ei nyt ehkä vielä aleta jakamaan välieräpaikkoja kenellekkään.

Botnian otteluohjelmassa seuraavaksi on vuorossa Akilles vieraissa ensi perjantaina, joten tässä on nyt arkiviikko aikaa löytää niitä keinoja, joilla pystytään taistelemaan tasaisesti sarjan kärkijoukkueita vastaan.

Botnia – Veiterä 2-7 (0-6)

01:09 0-1 Janne Hauska (Tomi Hauska)

03:28 0-2 Joonas Peuhkuri (Ere Verhelä)

19:24 0-3 Matias Valtanen

39:21 0-4 Joonas Peuhkuri (Ere Verhelä)

44:26 0-5 Paavo Huuhtanen (Veeti Hyvärinen)

45:19 0-6 Aleksi Seppänen (Joonas Kankkunen)

50:33 0-7 Joonas Peuhkuri

61:07 1-7 Markus Kumpuoja (Juri Schreck)

71:41 2-7 Markus Kumpuoja (Juri Schreck)