Botnialta onnistunut kauden avaus

 

Botnia aloitti kauden 2023-24 kotikentällään kohdaten Mikkelin Kampparit. Kamppareilla oli eilen vahva voittopeli Varkautta vastaan ja Botniaakin vastaan he aloittivat vahvasti. Tässä voisi ihmetellä, kuinka Kampparit pelasi ihmeen hyvin haastaen Botniaa, mutta se vitsi menee vanhaksi varmaankin aika nopeasti. Tosiasiassa Mikkelissä on tehty erinomaista juniorityötä viime vuodet ja vaikka Kampparit todella jäisikin runkosarjan viimeiseksi, niin erittäin osaavia nuoria pelaajia heidän rosteristaan löytyy. Tänään itse asiassa jäällä oli paljon suomalaisen jääpalloilun tulevaisuutta molemmissa joukkueissa. Jos Kamppareita vastaan lähtee rotsi auki pelaamaan, voi helposti tulla nuha.

Botnia ei lähtenyt rotsi auki, vaan pelasi nöyrästi puolustuksen kautta. Avausjaksolla tuli muutamia syöttövirheitä, mutta ne jäivät ottelun aikana mukavasti pois. Ensimmäisen puolituntisen ajan Kampparit oli hyvin mukana ja kertaalleen Botnian maalissa torjunut Topi Pihlajamaa sai venyä isoon torjuntaan 0-0 tilanteessa. Kampparitkin pelasi nuoreksi joukkueeksi todella kurinalaista puolustuspeliä pitäen Botnian poissa laadukkailta maalintekopaikoilta. Botnian kauden avausmaali näki päivänvalon reilun puolen tunnin kohdalla Eetu Pulkkisen lyödessä kulmalyönnistä Botnian johtoon. Botnian 2-0 johto tuli pari minuuttia myöhemmin ottelun ensimmäisellä hienosti syötellyllä kuviolla Jyrki Tauschin maalatessa Kasimir Johanssonin syötöstä.

Toisella jaksolla Kamppareiden pelin taso laski varsinkin ylöspäin pelatessa ja Pihlajamaa saikin olla pitkään toisen jakson lopulle saakka työttömänä Botnian maalilla. Botnian pelaajat alkoivat löytämään toisiaan paremmin ottelun edetessä ja se alkoi näkymään myös tulostaululla. Botnia teki toisella jaksolla neljä maalia voittaen lopulta 6-0. Botnian toisen jakson maalintekijöinä Kaapo Schreck, Heikki Pesonen, Ilmari Pesonen ja Onni Autinen. Mukavasti Botnian pelaamisessa oli myös hyökkäyspäässä ärhäkkyyttä ja kolme toisen jakson neljästä maalista syntyikin reboundeista. Botnialla riitti hyvin nöyryys puolustussuuntaan pelatessa, mistä palkintona nollapeli Pihlajamaalle.

Botnian kausi jatkuu heti huomenna niin ikään kotiottelulla. Vastaan asettuu Veiterä, joka onkin sitten etukäteisveikkailuissa aseteltu kärkikolmikkoon. Ottelu alkaa kello 13.00.

Botnia – Kampparit 6-0 (2-0)

34:24 1-0 Eetu Pulkkinen (Juri Schreck)

38:56 2-0 Jyrki Tauschi (Kasimir Johansson)

49:17 3-0 Kaapo Schreck

61:34 4-0 Heikki Pesonen

64:13 5-0 Ilmari Pesonen

80:18 6-0 Onni Autinen (Kaapo Schreck)

 

 

 

Teksti: Aleksi Riikonen

Kuva: Pekka Huovila