Siinä missä Akillesta vastaan eilen pystyi Botnia esittämään loppulukemia tasaisempaa tekemistä, oli lauantain ensimmäinen ottelu Narukerää vastaan kerän selkeää hallintaa. Botnian paras maalipaikka tuli ensimmäisellä minuutilla Botnian saatua hyvän mylläkän Narukerän maalille. Tämän jälkeen kerä hallitsi ja Botnia joutui puolustamaan pitkiä jaksoja. Neljä maalia Narukerä löi taululle ja vei ottelun lukemin 4–0. Lopussa saatiin kulma.

Iltaottelussa vastaan asettui OLS ja tämä oli sitten jo paljon tasaisempi ottelu. Avauskympillä oululaiset olivat Botniaa edellä ja Botnia teki myös aika paljon pallollisena virheitä ottelun alkupuoliskolla. Botnia kesti vaikean alun päästämättä maaleja ja sai pikkuhiljaa juonen päästä kiinni. Avausjakson jälkimmäinen puolisko oli selkeästi Botnian, mutta maaleja ei ensimmäisen puolituntisen aikana nähty.

Toisella jaksolla nähtiin sitten jo maalejakin ja Botnia aloitti maalinteon. Kaapo Schreck pääsi ensin kokeilemaan ja reboundista Eetu Pulkkinen löi Botnian johtoon. Botnia vahva toisen jakson alku tuotti toisenkin maalin. Tällä kertaa Kaapo Schreck oli hereillä maalin edessä lyöden kulmalyönnin irtokarat sisään.

Peilikuvana avausjaksosta OLS pääsi peliin mukaan Botnian hallinnan jälkeen toisen jakson puolivälissä. Oululaisten kavennus syntyi rangaistuslyönnistä. Molemmat joukkueet osuivat ottelun lopussa vielä kertaalleen, Botnialle maalin teki Pulkkinen illan toisellaan, ja Botnialle näin tasaisen väännön jälkeen turnauksen avausvoitto.

 

Ilmari Pesonen pelasi Botnian otteluiden lisäksi P19-maajoukkueen mukana aamun ottelussa P19-joukkueen kohdattua Kampparit. Pesoselle kirjattiin ottelun voittomaali komealla yksilösuorituksella. Iltapäivän ottelussa Veiterää vastaan Pesonen oli huilivuorossa.

 

Sekä Botnia, että P19-maajoukkue pelaavat sunnuntaina vielä kertaalleen. Botnia kohtaa kello 14:40 alkavassa ottelussa JPS:n ja P19-maajoukkue kello 11:20 alkavassa ottelussa HIFK:n. Molemmat ottelut näkyvät suorina bandyliigan youtube kanavalla.

 

Alla ottelutallenteet Botnian otteluista sekä P19-maajoukkueen ottelusta Kamppareita vastaan. Ääniongelmatkin oli saatu lauantaiksi korjattua.