Botnian kauden avaus isolla jäällä, Skärås Cup päättyi kahdeksanteen sijaan. Viidestä ottelusta Botnia voitti yhden, pelasi yhden tasapelin ja hävisi kolme ottelua. Ottelut olivat mitaltaan 2×30 minuuttia.

Botnian ottelut:

Dreammen – Botnia 4-2

Finspång – Botnia 1-1

Botnia – Akilles 0-8

Botnia – Mjöndalen 6-1

Botnia – WP35 0-4

 

Maalipörssi Botnialaisittain:

Onni Autinen 2

Eetu Pulkkinen 2

Ilmari Pesonen 2

Kaapo Schreck 1

Markus Kumpuoja 1

Leevi Attenberg 1

 

Akillesta vastaan lumipallo lähti jo varhaisessa vaiheessa vyörymään väärään suuntaan, mutta muutoin Botnia pelasi tasaisia otteluita. Hakemistahan monelta osin nämä ensimmäiset ison jään pelit ovat, mutta nousujohteisuutta oli nähtävissä. Tappiot molemmille turnauksessa olleille bandyliigaseuroille maalierolla 0-12 nyt ei hirveän hyvältä näytä paperilla, joten työtä on vielä paljon tehtävänä. Toki varsinkin Varkautta vastaan olisi Botnia kyllä voinut viimeistelläkin jostain paikoistaan. Ylipäätään heikon viimeistelyn vuoksi jäi pisteitä ottamatta, mutta eiköhän sekin parane kauden aikana ja toivottavasti jo Suomen Cupissa. Selkeästi heikompi Mjöndalen kaatui hyvinkin kliinisellä esityksellä, joten ei se maalinteko täyttä tuskaakaan aina ole.

Otteluiden alussa hereillä oleminen on myös yksi selkeä parannuksen kohde. Turnauksessa kolmessa ottelussa viidestä vastustaja pääsi johtoon ensimmäisellä minuutilla ja Varkauskin teki ensimmäisen maalinsa kolmen minuutin kohdalla. Ihan näin usein ei viitsisi antaa vastustajalle yhtä eteen ottelun alussa.

Kaikki mahdolliset ongelmathan ovat korjattavissa olevia ja se ottelurytmiin ja isolle jäälle pääseminen auttaa jo paljon. Lisäksi maalipaikoille siniset löysivät hyvin ja puolustuksen muotokin pysyi tiiviinä. Ne yksittäiset nukahdukset, jossa välit venyvät ja vauhtiin päässyttä vastustajaa ei saada pysäytettyä on se korjaamisen paikka.

Sääli, että seuraavaksi Botnia joutuu palaamaan taas pieneen kaukaloon ja seuraavat ison jään tapahtumat ovat Suomen Cupissa lokakuun lopussa.