Botnia aloitti alemman jatkosarjan urakkansa kotiottelulla Varkautta vastaan. Nollalla pisteellä jatkosarjaan lähtenyt Botnia tarvitsi voiton ottelusta. Alku oli kuitenkin varsin selkeästi Varkauden. WP vyörytti hyökkäyksiään ja vartin kohdalla sai hankittua pilkun, jonka Niko Nissinen löi sisään. Hieman avausmaalin jälkeen Botnia alkoi hallitsemaan palloa ja Varkaus puolusti tiiviisti ja ennen kaikkea hyvin. Botnia ei juurikaan päässyt maalipaikoille. WP sen sijaan hyökkäsi vastahyökkäyksistä tehokkaasti ja meni tauolle 0-4 johdossa.

Toinen jakso ei juuri muutoksia tuonut. Botnia piti palloa ja Varkaus puolusti tiiviisti pitäen Botnian poissa maalipaikoilta. Jakson edetessä Botnia turvautui enemmän kaukolaukauksiin. Kahdesti siniset onnistuivat maalinteossa. Jyry Kortelainen kaadettiin läpiajossa rangaistuslyönnin arvoisesti, jonka Heikki Pesonen kävi lyömässä sisään. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Iiro Karppinen puolestaan löi kulmalyönnistä maalin. Varkauden tehokkuus vastahyökkäyksistä ei jäänyt Botniaa heikommaksi ja pisteet matkasivat lukemin 2-6 Varkauteen.

Botnian tilanne on nyt se, että kaikki loput ottelut pitäisi voittaa, jos pudotuspeleihin halutaan. Ensimmäinen pakkovoiton paikka on perjantaina Porvoossa.