Botnian alku HIFK:n vieraana oli hankala. Luistelua ei juurikaan ollut ja HIFK pääsikin helposti murtautumaan toisella minuutilla Botnian rangaistusalueelle. Botnia rikkoi rankkarin arvoisesti, mutta Aku Ojanen löi pilkun ohi. Tämä herätti myös Botnian luistelemaan ja pelaamaan. Botnian avausmaali tuli vajaan kympin kohdalla. Heikki Pesonen teki vahvan nousun maalille ja Jyry Kortelainen löi reboundin sisään. HIFK tasoitti muutama minuutti myöhemmin kulmalyönnistä Richard Laibertin sudittua maalinedusruuhkasta pallon maaliin. Tämän jälkeen Botnia päästi HIFK:n kahdesti maalintekoon melko löysällä pelaamisella ja Botnian valmennus joutui reagoimaan aikalisällä kuin vajaa vartti oli pelattu. Aikalisä tepsi ja Botnia tilkitsi puolustuksensa. Iiro Karppinen pääsi Kortelaisen alustuksesta puttaamaan Botnian peliin mukaan maalin edestä ja melkoisen tyhjänä ammottavaan maaliin. Botnia tasoitti pelin ja kulmamaalit Kaapo Schreckin lyönnillä. Vauhdikkaan alun jälkeen peli jatkui tasaisena, mutta aivan samanlaista maalinteon juhlaa ei avausjakson jälkimmäinen puolisko ollut. Kertaalleen Ojanen pääsi luikahtamaan linjan taakse ja läpiajoon vieden vielä kertaalleen HIFK:n johtoon. Muutoin Botnian puolustus puolusti hyvin avausjakson lopun pitäen keskustan tiiviinä, eikä HIFK päässyt laitojenkaan kautta murtautumaan Botnian alueelle. Aivan viimeiset pari minuuttia avausjaksosta HIFK sai pienen pyörityksen Botnian maalille. Botnian tasoitus tuli HIFK:n fyysisyyden lyödessä yli vähän hölmönä ja kömpelönä rangaistusalueella tapahtuneena selästä taklaamisena. Schreck pääsi pilkulta lyömään illan toisensa ja tauolle mentiin 4-4 tasalukemissa.

Botnia pelasi toisen jakson alusta pitkän pätkän kahden miehen alivoimalla ja oli todella isoissa ongelmissa. HIFK puski päälle ja Botnian pelin avaaminenkin oli tuskaista. Botnian kärsittyä jäähynsä, peli tasoittui taas hieman, mutta kyllähän rehellisyyden nimissä HIFK oli edelleen hallitsevampi osapuoli. Toisen jakson alkupuoliskolla Micke Peräjärvi Botnian maalilla otti useita tärkeitä torjuntoja pitäen Botnian pelissä mukana. Parikymmentä minuuttia loppua HIFK lopulta onnistui. Pyry-Peetri Piiroinen ohjasi ilmasta Botnian puolustuksen keskeltä pallon maaliin. Lisää lunta tupaan tuli vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Ojasen onnistuttua kulmalyönnistä. Botnian kavennus tuli heti perään Kaapo Schrekin noustessa röyhkeästi laidalta pelaten Jyrki Tauschille maalin eteen tekopaikan. Botnia pääsi loppuminuuteilla vuorostaan kahden miehen ylivoimalle HIFK:n jäähyillessä. Botnia sai tasoituspaikan lopussa vielä rangaistuslyönnistä, mutta ei mennyt toistamiseen pilkku sisään. HIFK oli tasaisen avausjakson jälkeen parempi toisella jaksolla ja vei pisteet 6-5 voitolla.

Tappio tarkoittaa sitä, että Botnian maksimisijoitus runkosarjassa on kahdeksas. Seuraava ottelu Oulussa sunnuntaina on hyvin pitkälle taistelua siitä kumpi joukkue, Botnia vai OLS, välttää runkosarjan jumbosijan.