Botnia aloitti vuoden 2023 loppusarjojen kannalta tärkeällä kotiottelulla Varkautta vastaan. Tapansa mukaan Botnian kone syttyi hitaasti ja avauskymppi oli vierailijoiden hallintaa. Tolppaa lähemmäs Varkaus ei päässyt. Botnian alettua saatua paikkoja, alkoi erikoistilanteitakin syntyä ja kulmalyönnistä Botnia myös siirtyi ottelussa johtoon. Pallo pelattiin kikalla Jyry Kortelaiselle, joka upotti ranteella pallon yläkulmaan. Avausjakson puolivälissä pelikuri hieman höltyi molemmilla joukkueilla ja Varkaus oli se joukkue, joka hyödynsi oman vastahyökkäyksensä. Juho Holopainen hankki rankkarin ja Niko Nissinen kävi lyömässä Varkaudelle tasoituksen. Muutoin avausjakso oli ennakoidusti hyvin tasainen ja molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen, Kortelainen toistamiseen Botnialle ja Jukka-Pekka Hoffren kulmalyönnistä Varkaudelle.

Toiselle jaksolle Botnia sai hyvän alun toiselle jaksolle Eetu Pulkkisen lyötyä kulmalyönnistä Botnian johtoon heti avausminuuteilla. Botnian johtomaalin jälkeen sinisten peli alkoi vähän sakkaamaan ja Varkaus otti ottelun hallinnan vyöryttäen tilanteita Botnian maalille. Lopulta Varkaus tulikin tasoihin ja lopulta johtoon, erikoistilanteista totta kai. Ensin tasoitus kulmalyönnistä ja johtomaali ehkä hivenen heppoisesti vihelletystä rangaistuslyönnistä. Botnia joutui pelin edetessä loppua kohden ottamaan enemmän riskejä tasoitusta hakien. Tämän WP hyödynsi ja pääsi vastahyökkäyksestä kahden maalin johtoon. Botnia ei luovuttanut ja Kaapo Schreck toi vielä lisäajalla Botnian maalin päähän. Tasoituskin oli aivan lopussa lähellä, mutta pisteet lähtivät sitten kuitenkin Varkauteen lukemin 4-5.

Hieman Botnian tilanne vaikeutuu jatkosarjaa ajatellen, mutta mitään ei ole vielä menetetty. Tulevaisuudessa häämöttävät vierasottelut HIFK:ta ja OLS:ia vastaan ovat edelleen äärimmäisen tärkeitä otteluita. Seuraavaksi Botnia testaa kuitenkin sarjakakkosen Kampparien kunnon Oulunkylässä ensi sunnuntaina.