Botnian kalenterivuoden 2022 viimeisen ottelun suhteen saatiin jännittää jo ennen ottelun alkua. Jään kanssa oli ongelmia Porissa, mutta lopulta päästiin ottelu aloittamaan puoli tuntia aiottua myöhemmin. Ottelun avausjakso oli lopulta varsin tasainen. Narukerällä oli ehkäpä hienoinen pallollinen yliote ja varsinkin Eero Paavola oli pelipäällä hankkien Narukerälle avauskympillä yhden rankkarinkin vahvalla nousullaan. Joona Rajala asettui laukomaan ja löi pallon ylärimaan. Muutoin Botnia tukki hyvin puolustusalueen keskustan ja piti Narukerän hyökkäyskaluston kohtuullisen hyvin aisoissa. Kertaalleen Narukerä osui Botnian maaliin kulmalyönnistä. Toisessa päässä Botnia pystyi hyvin haastamaan Narukerän puolustusta ja luomaan muutamia erittäinkin hyviä maalipaikkoja. Maaliin asti palloa ei Botnia saanut ja tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toiselle jaksolle Narukerä sai paremman alun siirtyen heti jakson alussa kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen koitti Botnian etsikkoaika, jonka aikana Botnia kavensi. Kerän puolustus sai pelattua Jyry Kortelaisen lavasta vielä pallon pois, mutta taustalta tullut Tero Määttälä löi turhia aikailematta pallon yläkulmaan. Botnialla oli useita paikkoja tasoitukseen ja se tasoitusmaali olisi ehdottomasti pitänyt pystyä tekemään. Kun Botnia ei käyttänyt omia paikkojaan, pääsi Narukerä iskemään. Botnian puolustukseen aukesi tilaa tuoda palloa ja laukoa ja noin tunnin kohdalla porilaiset maalasivat kahdesti lyhyen ajan sisään ja karkasivat tavoittamattomiin. Botnian peli-ilme säilyi hyvänä, mutta kotijoukkue pääsi lisäämään pariin otteeseen johtoaan. Aivan ottelun lopussa Eetu Pulkkinen löi kulmalyönnistä 6-2 loppunumerot. Tämä ottelu ratkesi lopulta Botnian tehottomuuteen. Laadukkaita maalipaikkoja Botnia pystyi luomaan hyvän määrän pisteiden saantia varten.

Uudenvuoden jälkeen Botnia palaa pelikentille sunnuntaina 8. tammikuuta, jolloin Varkaus saapuu Oulunkylään.