Tapaninpäivän derby pelattiin tällä kertaa Oulunkylässä ja Botnian isännöimänä. Ottelu päästiin pelaamaan parhaassa mahdollisessa bandykelissä. Ensimmäisenä lähellä täysosumaa oli Botnian Matti Islander, joka pääsi viiden minuutin kohdalla syötönkatkon jälkeen kikkailemaan läpi HIFK:n puolustuksen. Pete Pättiniemi HIFK:n maalilla veti pidemmän korren. Botnian avausjakson maalipaikat jäivät lopulta yhden käden sormilla laskettaviksi. HIFK:n korkea karvaus oli Botnialle vaikea ohitettava ja vieraat olivatkin hallitsevampi osapuoli avausjaksolla. HIFK oli myös ainoa, joka osui maalipuiden väliin avausjaksolla. Tommi Niittylä löi kaukaa yläkulmaan 0-1 ja Ilia Sokolov pääsi kulmalyönnistä lyömään harmittavan pienestä kulmasta 0-2.

Toisella jaksolla, etenkin sinisin lasein katsottuna, derby heräsi henkiin. HIFK ei enää pystynyt vastaamaan Botnian luisteluun ja Botnia otti ottelun tahtipuikon itselleen. Jyry Kortelainen aloitti Botnian maalinteon kauden komeimmalla Oulunkylässä nähdyllä osumalla, jossa HIFK:n puolustusta pidettiin pilkkanaan Kortelaisen soolon ajan. Toisella jaksolla alkoi ottelussa olla tunnetta ja fyysisyyttä paikalliskamppailuun sopivasti. HIFK:n Pyry-Peetri Piirosella kasetti ei ehkä ihan kestänyt derbyä ja mies yrittikin kyllä kovasti saada ulosajoa itselleen, siinä kuitenkin epäonnistuen. Botnia sen sijaan onnistui ja kun kentällä oli parin jäähyn verran lisää tilaa, käytti sen hyödykseen Ilmari Pesonen. HIFK ei saanut nuorempaa Pesosta millään kiinni, saati pysäytettyä ja Pesonen löi pallon lopulta takakulmaan. Botnian voittomaalin naulasi vajaa kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Eetu Pulkkinen. Vapaalyönti lähti kaukaa ja upposi vastustamattomasti yläkulmaan. HIFK sai lopussa vielä virtaa ja haki tosissaan tasoitusmaalia. Lisäaikaakin tuli kaikkien toisen jakson vaiheiden jälkeen seitsemän minuuttia, joten tosissaan sai Botnialaiset jännittää. Kauden toinen voitto ja Stadin herruus oli lopulta Botnian. Aivan ilmaiseksi ei pisteet tullut, nimittäin Kaapo Schreck joutui jättämään kentän nilkuttaen puolisen tuntia ennen päätösvihellystä. Onneksi mistään vakavammasta vammasta ei ole kyse, joten tässä kohtaa saatettiin selvitä säikähdyksellä.

Botnia pelaa vielä yhden ottelun tämän vuoden puolella matkustaen perjantaina Poriin Narukerän vieraaksi. Narukerä onkin viimeinen joukkue bandyliigassa jota Botnia ei ole vielä kohdannut. Paluu kotiin koittaa ensi vuoden puolella 8. tammikuuta Botnian isännöidessä Varkautta.

Botnia – HIFK 3-2 (0-2)

0-1 23:53 Tommi Niittylä (Patrik Huber)

0-2 35:18 Ilia Sokolov (Esu Rytkönen)

1-2 56:02 Jyry Kortelainen (Heikki Pesonen)

2-2 65:31 Ilmari Pesonen (Juri Schreck)

3-2 82:27 Eetu Pulkkinen (Matti Islander)