Botnian ottelu Akillesta vastaan vieraskentällä alkoi mainiosti. Akilles ehkä hieman nukkui ottelun alussa ja Botnia pääsi kauniisti rakennellen vapauttamaan Jyry Kortelaisen maalintekoon. Tämä herätti Akilleen ja Botnialla puolestaan oli puolustuksen keskustassa tilaa ja pian Akilles olikin siirtynyt jo johtoon. Tämän jälkeen tiivistyi pariksikymmeneksi minuutiksi molempien puolustukset Akilleen hallitessa pallollista peliä. Ottelu ratkesi oman koiran puremaan Botnian mokatessa täysin hyökkäyspään kulmalyöntinsä. Viime kaudella Botniassa pelannut Niels Främling pääsi läpiajoon ja viemään kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen Botniasta ei ollut pysäyttämään Akilleen hyvin luistelevia kärkipelaajia. Kun ei hyökkäyksien rakentelukaan johtanut juuri minkäänlaisiin paikkoihin niin ottelu alkoi olla ratkennut jo ensimmäisen 45 minuuttisen jälkeen. Tauolle mentiin Akilleen 7-1 johdossa.

Toiselle jaksolle Botnia olisi tarvinnut hyvän alun taistellakseen pisteistä. Akilles puolusti hyvin, eikä antanut paikkoja Botnialle. Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä enemmän peli meni pelailuksi. Akilles pääsi kaunistelemaan toisella jaksolla numeroita ja Botniakin sai kulmalyönnistä kikan kautta toisen maalin, viimeistelijänä Onni Autinen. Lopulta 10-2 lukemin pisteet jäivät Porvooseen. Botnian pelit vieraskentällä kärkijoukkueita vastaan ovat järjestäen kaikki revenneet aika suurinumeroisiksi tappioiksi eikä tämäkään ottelu siihen tuonut muutosta. Botnian viimeinen ottelu ennen jouluaattoa on Lappeenrannassa Veiterän vieraana ja siinä ottelussa suunta toivottavasti kääntyy.