Botnia avasi ottelun JPS:ää vastaan vahvasti siirtyen jo ottelun toisella minuutilla johtoon. Heikki Pesonen toimitti vapaalyönnin JPS:n maalille, jossa Kaapo Schreck oli kaikkein valppain. Muutoin ottelun alku oli hivenen löysää tekemistä molemmilta joukkueilta ja pallo poltteli mailan lavoissa. Botnia oli muutoinkin erikoistilanteissa vahvempi ja siinä missä JPS tuhlaili omia kulmalyöntejään avausjaksolla, löi Heikki Pesonen Botnian kahden maalin johtoon reilun vartin pelin jälkeen. JPS otti tässä vaiheessa ottelun hallintaansa ja seuraava vartti oli aika lailla yhtä päätä Botnian ottaessa vastaan JPS:n hyökkäyksiä. Yhden maalin JPS:n onnistui tehdä hallintajaksollaan. Botnia alkoi saamaan otetta pelistä jakson loppupuolella ja pystyi vahvalla luistelulla haastamaan JPS:n puolustajia. Tauolle mentiin lopulta Botnian 2-1 johdossa.

Botnia oli myös toisen jakson alussa hereillä ja nimenomaan erikoistilanteissa. Heti jakson ensimmäisellä minuutilla nimittäin Onni Autinen pääsi vapaalyönnin jälkeen iskemään maalin edustalta Botnian kahden maalin johtoon. Jakson edetessä Botnian huolimattomuus pallollisena nousi avainrooliin yhdessä muutaman tilanteiden löysän puolustamisen ohella, JPS:n noustua pikkuhiljaa tasoihin ja ohi. Hyvin Botnia sai vielä jakson loppupuolella kiriä aikaiseksi ja tilanteita JPS:n maalille. Yhden kulmamaalin Botnia sai aikaiseksi Heikki Pesosen lyönnin ollessa kunnossa. Pisteet lähtivät silti lukemin 4-6 Jyväskylään.

Vaikka parannettavaa vielä riittää, niin nyt oli kaikesta huolimatta parempaa pelaamista Botnialta. Kotona Botnia onkin pystynyt hyvin haastamaan isompia, mutta nämä otteet pitäisi saada vielä siirrettyä vieraskentille. Seuraavat mahdollisuudet näihin tulevat ensi viikonloppuna Porvoossa ja Lappeenrannassa. Oulunkylään palataan perinteisellä tapaninpäivän kierroksella kauden ensimmäisen paikallisderbyn myötä.