Botnian kauden avaus OLS:ia vastaan tapahtui rankassa lumipyryssä ja jää olikin avausjakson peittynyt lumikerroksen alle. Botnialla ison jään valmistautuminen Ruotsin leirin jälkeen oli jäänyt yhteen tuntiin edellisenä iltana. Botnian kokoonpano vahvistui vielä viime hetkillä ennen kauden alkua Varkaudesta saapuneen Jyrki Tauschin muodossa. Maaleja nähtiin avausjaksolla olosuhteisiin nähden paljon. Pitkän pallon viskominen tuotti molemmille puolustuksille ongelmia pallon lipsahtaessa useasti puolustuslinjan läpi. Botnia oli vieraiden Ilari Moisalan ensimmäisen minuutin avausmaalin jälkeen läpi avausjakson hieman takaa-ajajan roolissa pystyen kuitenkin kuittaamaan vierailijoiden maalit suhteellisen nopeasti eikä ero päässyt repeämään. Tauolle mentiin 4-4 tasatilanteessa. Botnian maaleista avausjaksolla vastasivat Jyry Kortelainen kahdesti, Tero Määttälä ja rangaistuslyönnin sisään lyönyt Eetu Pulkkinen.

Toiselle jaksolle tultaessa lumipyry laantui ja päästiin vihdoin pelaamaan puhtaalla jäällä. OLS oli Botniaa vahvempi toiselle jaksolle tultaessa ja piti palloa selkeästi enemmän. Botnia puolusti puhtaalla jäällä huomattavasti paremmin, mitä lumisissa olosuhteissa. Kertaalleen OLS kuitenkin onnistui ja meni johtoon. Jakson edetessä Botnia pääsi paremmin peliin mukaan ja viimeisen puolituntisen aikana ei Micke Peräjärvellä ollut Botnian maalilla hirveästi tilanteita torjuttavana. Pikkuhiljaa Botnia käänsi myös ottelun tulosta itselleen. Ensin Pulkkinen tälläsi unelmalaukauksen aivan yläriman alle. Kokemus puhui Botnian johtomaalissa Tomi Lapin sijoitettua Määttälän syötöstä pallon alakulmaan. Ottelun loppuhetkillä Iiro Karppinen viimeisteli vielä kulmalyönnistä loppulukemat 7-5. Tärkeä voitto avausottelussa vastustajasta, jota on povailtu taistelevan samoista sijoista Botnian kanssa.

Botnia saa viikon verran aikaa harjoitella isolla jäällä ennen kuin vastus kovenee ja Veiterä saapuu Oulunkylään. Ottelu pelataan niin ikään sunnuntaina 27. päivä ja ottelun alkamisaika on tuttuun sunnuntaitapaan klo 13.