Vihdoin kylmenevä syysilma suosi jääpalloa Etelä-Suomessa sen verran, että Oulunkylässä saadaan jää kuntoon sunnuntaita varten ja Botnia pääsee aloittamaan Bandyliigakauden ajallaan. Saattavatpa ehtiä jopa kertaalleen harjoittelemaan isolla kentällä ennen avausottelua. Kauteen valmistautumisessa on ollut siis omat haasteensa. Lämmin syksy vei Botnialta Suomen Cupin pelit, joka on normaalisti toiminut tärkeänä turnauksena kauden alla, jossa on saatu ison jään pelejä alle ennen liigan alkua. Onneksi joukkue on sentään päässyt syksyn aikana käymään Ruotsissa leireilemässä ja pelaamassa harjoitusotteluita.

Botnia on menettänyt muutamia viime kauden avainpelaajiaan, joiden tilalle on nostettu omia junioreita, sekä saatu pari paluumuuttajaa. Maalilla Joonas Kankkusen paikan ykkösvahtina perii Micke Peräjärvi. Peräjärvi pelasi muutaman ottelun jo viime kaudella esiintyen niissä varsin hyvin. Puolustuksesta on poissa Joonatan Irtamo, Niels Främling ja armeijan harmaissa kiireisenä ensi talven oleva Henri Ilves. Keskikentältä peliä tehnyt Lasse Tammilehto palasi Jyväskylään ja hyökkäyksestä Ruotsin puolelle poistui Pekka Niska. Tulopuolella junioreista on nostettu Jyry Kortelainen ja Niilo Rouhiainen. Lisäksi Maksimenkon veljekset Alex ja Pavel tekevät pitkän tauon jälkeen paluun Botniaan ja liigaan.

Valmennuksessa valta vaihtuu ja Tomi Gröhnin tilalle saapuu Botniaan paluun tekevä Esa Määttä. Ersalla on hyvät näytöt nuorten kehittämisestä ja kokemusta projekteista, jollainen Botniankin tilanne tällä hetkellä on. Kuten Ersa itsekkin liigainfossa sanoi, edellisellä kerralla projektin lopputulos oli erittäin hyvä. Hyviä aihioita löytyy tästäkin rosterista. Nuoriso-osastosta Onni Autinen, Eetu Pulkkinen ja Pesosen veljekset Heikki ja Ilmari ottivat jo viime kaudella isoja askeleita eteenpäin ja näiden tukena on kokemusta jo pitempään Botniassa viihtyneiden pelureiden muodossa, joilta tarvitaan isoa vastuun kantoa myös tulevalla kaudella. Osahan Botnian pelaajistosta on Määtälle tuttuja jo edelliseltä kerralta.

Botnian kapteenina jatkaa Juri Schreck. Varakapteeneina tulevalla kaudella toimivat Kaapo Schreck ja Tomi Lappi.

Botnian kauden avaukseen vieraaksi saapuu OLS ja ottelu alkaa normaaliin sunnuntain tapaan klo 13.00.

 

Botnian runkosarjan kotiottelut kaudella 2022-23:

Su 20.11.2022 Botnia – OLS

Su 27.11.2022 Botnia – Veiterä

Ti 6.12.2022 Botnia – Akilles

Su 11.12.2022 Botnia – JPS

Ma 26.12.2022 Botnia – HIFK

Su 8.1.2023 Botnia – WP 35

Su 15.1.2023 Botnia – Kampparit

La 28.1.2023 Botnia – Narukerä