Botnia avasi vahvasti Varkautta vastaan iskien avausminuutilla kulmalyönnistä. Lasse Tammilehto pääsi kulmakikan jälkeen etukulmasta tuikkaamaan pallon maaliin. Botnia hallitsi hyvinkin pitkälti kenttätapahtumia ja pystyi hyvin napsimaan Varkauden pitkät avaukset pois ja pitämään paineen Varkauden päässä. Avausjakson puolivälissä Botnia iski jälleen kulmasta. Pallo pelattiin Tammilehdon kautta maalin eteen Tero Määttälälle, joka jatkoi vahvaa virettään. Botnian vahvasta hallinnasta huolimatta tauolle päästiin vain 2-0 tilanteessa.

Toisella jaksolla sää suosi enemmän meteorologian opiskelua kuin jääpallon peluuta. Toinen jakso avattiin rankassa vesisateessa, jatkettiin räntäsateessa ja päätettiin sankassa lumipyryssä. Osittain hankalasta säästä johtuen, toisella jaksolla ei päästy jääpallollisia hienouksia enää esittämään ja ottelun tempo laski. Botniakin tyytyi varmistelemaan johtoaan ja rehellisyyden nimissä Eemeli Puustinen Varkauden maalilla esitti hienoja torjuntoja. Varkaus teki ottelun lopusta jännittävän saatuaan vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua kavennuksen aikaiseksi. Puustisen pitkä avausheitto tavoitti Botnian kaaren kohdalla Joonatan Alhon lavan, joka viimeisteli tilanteeksi 2-1. Kovin lähellä tasoitus ei ollut ja lopulta viimeisillä hetkillä Botnia pääsi varmistamaan voiton. Määttälä ja Heikki Pesonen pääsivät vastahyökkäykseen ja Pesonen kaadettiin rankkarin arvoisesti. Pilkun kävi lyömässä Kaapo Schreck maaliin.

Botnia hoiti oman osuutensa voitolla, mutta silti puolivälierähaaveet kariutuivat HIFK:n voittaessa samaan aikaan Jyväskylässä ja näin Botnia ei voi enää kahden parhaan joukkoon päästä alemmassa loppusarjassa. Näin ollen Botnia matkustaa sunnuntaina Ouluun päättämään kauden ja pelaamaan enää vain kunniasta.