Botnia ja HIFK pelasivat maanantai-iltana kauden tärkeimmän ottelunsa, jonka häviäjälle ei enää jatkopaikka ole omissa käsissä. Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta kovatempoisena ja ensimmäiset 20 minuuttia sisälsi useita paikkoja molemmille joukkueille mennä johtoon. Toisen jakson loppua kohden mentäessä tempo laski ja tarkka puolustaminen otti isompaa roolia. HIFK teki avausjakson ainoan maalin Leevi Laitisen yksilösuorituksella.

Toisella jaksolla Botnia haki tasoitusmaalia joutuen toteamaan Pete Pättiniemen paremmaksi kerta toisensa jälkeen. Samalla Botnian oma puolustus alkoi avautumaan ja tähän HIFK ja etenkin Aku Ojanen iski karaten maisemaan Ojasen iskiessä kolme maalia toisen jakson avausvartilla. Lisää Botnian tuskaa lisäsi Juri Schreckin loukkaantuminen. Pekka Niska iski kahdesti toisen jakson lopulla, mutta kavennukset tulivat liian myöhään ja Botnian ensimmäisen maalin HIFK pystyi kuittaamaan heti seuraavasta hyökkäyksestään. Pisteet matkasivat punaisille lukemin 7-2. Puolivälieriin selvitäkseen Botnian pitää voittaa jäljellä olevat ottelunsa ja toivoa lisäksi apuja Jyväskylästä ja Varkaudesta, sillä HIFK ei saa voittaa enää yhtäkään ottelua jotta Botnian puolivälierähaaveet pysyisivät elossa.

Botnian alemman jatkosarjan viimeinen kotiottelu on jo huomenna keskiviikkona Varkautta vastaan.