Botnia ja HIFK pelasivat runkosarjan viimeisen ottelun siten, että molempien runkosarjasijoitukset olivat jo selvillä otteluun lähdettäessä. Joukkueet jatkoivat pelillisesti oikeastaan siitä mihin viimeksi jäivät puolustaen tiiviisti. Botnia hallitsi jakson alkupuolta ja sai hankittua paljon kulmalyöntejä. Tehottomuus vaivasi tässä vaiheessa vielä ja maalit jäivät tekemättä. HIFK pääsi parinkymmenen minuutin kohdalla johtoon, kun Aku Ojanen loihti puolittain tyhjästä itselleen laukaisupaikan ja löi pallon Botnian puolustuksen kautta maaliin. Lisää lunta tupaan tuli, kun Patrik Huber pelasi Leevi Laitisen läpi maalintekoon. Botnian kavennus tuli Pekka Niskan mailasta lyönnin ollessa edelleen kunnossa. Muutoin avausjakson loppu oli HIFK:n punaisten saadessa lopussa useita hyviä paikkoja. Joonas Kankkunen ja HIFK:n huono laukaisutarkkuus pelastivat ja Botnia lähti tauolle maalin takaa-ajoasemassa.

Toiselle jaksolle Botnia vaihtoi maalille Micke Peräjärven antaen pelituntumaa kummallekin maalivahdilleen jatkoa ajatellen. Pelillisesti Botnia oli vielä toisen jakson alussa kohmeessa ja Peräjärvi pääsikin ottamaan heti isoja torjuntoja. Kahdesti oli HIFK:n mies toisen jakson alussa vapaana maalin edessä ja ensin Ojanen viimeisteli illan toisensa ja pari minuuttia myöhemmin Kevin Larsson oli pahanteossa. Reilu vartti ennen täyttäaikaa Juri Schreck luuti pallon maalin edestä HIFK:n maaliin ja Botniankin peli-ilme piristyi. Parista jäähystäkin huolimatta Botnia oli vahvempi osapuoli viimeisen vartin. Maalit vain jäivät tekemättä. Lisäajalla Otso Ikävalko pääsi vielä lyömään loppulukemat 5-2 HIFK:lle.

Paikallistaistot jatkuvat jo perjantaina, tuolloinkin HIFK:n isännöimänä, mutta Oulunkylässä pelaten. Perjantaina on sitten panoksiakin jo aivan eri tavalla, kun pelataan alemman loppusarjan pisteistä. Kukin joukkue pelaa jatkosarjassa neljä ottelua, kaksi kotona ja kaksi vieraissa. Alemman loppusarjan kaksi parasta menee puolivälieriin, joten jokainen piste on tarpeen.