Botnia kävi ennen runkosarjan paketointia pohjoisen reissulla ratkomassa runkosarjan kuudennen sijan kohtaloa ja siitä saatavaa piste-etua alempaan loppusarjaan. Pelillisesti varsin tasaisessa avausjaksossa Botnia erottui edukseen vahvan erikoistilannepelaamisensa ansiosta. Vajaaseen 25 minuuttiin Botnia teki kolme kulmamaalia ja näistä kulmalyönneistä kaksi hankki Pekka Niska vapaalyönneillä laukauksen ollessa kunnossa. Maalintekijöinä kunnostautuivat Juri Schreck, Onni Autinen ja kauden toista otteluaan pelannut Tero Määttälä. OLS:kin rakenteli kaksi komeaa maalia, tosin jälkimmäisen 2-3 kavennuksen Botnia kuittasi heti seuraavassa hyökkäyksessään Autisen vapautettua Kaapo Schreckin läpiajoon. Jakson lopussa Määttälä alkoi verrtyä parhaimpien päiviensä tasolle laittaen pallon rystyltä kaaren kohdalta yläkulmaan.

OLS tuli kovaa toiselle jaksolle yrittäen kaventaa Botnian 2-5 johtoa. Botnia puolusti mainiosti ja selvitti OLS:n rynnistyksen, jonka jälkeen Heikki Pesonen jatkoi viikonlopun huimia yksilösuorituksiaan pitämällä tällä kertaa oululaisten puolustusta pilkkanaan vieden Botnian 2-6 johtoon. OLS pysyi vielä hetken verran Botnian mukana rangaistuslyönnistä tehdyllä maalilla, mutta pian tämän jälkeen kotijoukkue sössi kirimahdollisuutensa jäähyilyllä. Botnia pelasi kahden miehen ylivoimalla rauhallisesti palloa pitäen antamatta OLS:lle juurikaan vastahyökkäysmahdollisuuksia. Toisen jakson loppupuolella Botnia karkasi lopullisesti ja OLS turhautui jäähyillen lisää. Niska osui kahdesti ja Määttälä kruunasi sunnuntainsa kolmannella maalillaan. Aivan loppuhetkillä OLS sai pientä lohtua tehden kulmalyönnistä 4-9 loppulukemat. Botnia päästyään hyvillä kulmalyönneillä kuskin paikalle, kontrolloi ottelua ja täysien pisteiden matkaaminen Helsinkiin ei ollut uhattuna oikeastaan missään vaiheessa.

Botnia päättää runkosarjansa keskiviikkona Oulunkylässä HIFK:n isännöidessä.