Botnia avasi kalenterivuoden 2022 Jyväskylässä ottelulla JPS:ää vastaan. JPS meni varhaiseen johtoon Nico Nevalaisen rangaistuslyönnillä. JPS onnistui muutoinkin varsin hyvällä prosentilla omista paikoistaan mennen tauolle 3-0 johdossa. Botnia ei ollut pelillisesti juurikaan jäljessä isäntiä, mutta hyökkäyskolmanneksella tapahtui Botnialaisittain varsin vähän hyviä asioita. Puolen tunnin pelin kohdalla Botnia sai ensimmäisen hyvän maalipaikkansa kulmalyönnistä. Myöhemmin jakson lopulla Onni Autisella oli tuhannen taalan paikka kaventaa, mutta tällä kertaa maali jäi tekemättä.

Toinen jakso noudatteli pitkälti samaa käsikirjoitusta kuin avausjaksokin. Pelillisesti suhteellisen tasaista peliä, mutta JPS oli ratkaisevasti edellä oman maalinedustan puolustamisessa ja maalipaikkojen hyödyntämisessä. Jyväskyläläisistä etenkin Nico Nevalainen oli hyvällä pelipäällä tuoden ratkaisevaa eroa yksilötaidollaan hyökkäyspäässä. Viimeisillä minuuteilla Botnian jalka alkoi taas painamaan tappiotilanteessa ja JPS pääsi vähän turhaankin viimeistelemään pari maalia astetta pelitapahtumia rumemmiksi 6-0 lukemiksi.

Botnian tilaisuus revanssiin tulee jo ensi lauantaina Oulunkylässä. Botnialla on edessään kahden ottelun viikonloppu kun JPS-kotipelin jälkeen sunnuntaina Botnia matkustaa Poriin Narukerän vieraaksi.