Selvä voitto Varkaudesta, yhtä lailla selkä tappio Akilleelle ja kaksi tasaista ottelua Kamppareita ja JPS:ää vastaan, joista pistesarakkeeseen JPS-ottelun tasuripiste, olivat Botnian Suomen Cupin kotiin tuomiset. Lauantaina joukkueen otteissa näkyi jonkin verran se, ettei joukkue ollut päässyt isolle jäälle kertaakaan ennen Suomen Cupia. Avausottelussa tämä näkyi merkkausvirheinä, jotka maksoivat kolme maalia omiin. Toinen lauantain helmasynti Botnialla oli pelivalmius tehdyn maalin jälkeen. Vastustajat pääsivät rokottamaan parin minuutin sisään Botnian tekemästä maalista ja näin varsinkin Mikkeliläisiä vastaan jäi kiri tekemättä Kampparien pysyessä parin maalin päässä ottelun loppuun asti. Avausottelun 3-5 tappiota seurasi 3-10 tappio Akillesta vastaan. Positiivista ottelussa oli se, että kaikki kolme Botnian maalia olivat varsin taidokkaasti tehtyjä, jossa pallo ja miehet liikkuivat ja Akilleen puolustukselle tuli kiire.

– Kamppareita vastaan pystyttiin olemaan pallollisempi joukkue ja pelaaminen oli ensimmäiseksi peliksi hyvän näköistä. Ei tietystikkään kannata tässä kohtaa vielä mennä tulos edellä. Akilles pelissä tasoero oli selvä, mutta pystyttiin olemaan uhkaavia ylöspäin ja tekemään maaleja. Siitä jäi ihan ok maku. Akillesta vastaan näkyi rosterin leveyden ja fyysisen kunnon ero. Akilles on fyysisesti selkeästi sarjan paras joukkue ja se näkyi. Akilles on myös selkeä ennakkosuosikki tämän kauden liigassa, päävalmentaja Tomi Gröhn analysoi turnauksen avauspäivää.

Sunnuntaina Botnia paransi otteitaan kaikilla nillä osa-alueilla, joihin jäi parannettavaa. JPS, joka lauantaina murskasi Kampparit ja sunnuntain myöhemmässä ottelussa haastoi Akilleen, joutui tyytymään tasapeliin. Puolustaminen oli tiiviimpää ja hyökkäyksessä näkyi pelirohkeus pallon pitämisenä ahtaassakin tilassa sekä uskalluksena laukoa vähän kauempaakin. Tämä näkyi tulostaululla viitenä tehtynä maalina. Lopussa vielä maalilla torjunut Micke Peräjärvi nappasi kiinni rangaistuslyönnin ja rankkarikisakin päättyi Botnian voitoksi puhtaasti 3-0.  Varkautta vastaan Botnia lähti materiaalin puolesta ennakkosuosikkina ja pystyi myös olemaan pelillisesti vastustajaansa parempi hoitaen ottelun kliinisesti 8-1 voitoin onnistuen hyvin myös erikoistilanteista.

– Sunnuntaina oli rohkeampaa haastamista ja variaatioita hyökkäyspäässä. JPS pystyttiin pitämään hyvin poissa vaarallisilta tekopaikoilta. Toki JPS:n parhaat pelaajat eivät ole yhtä rutinoituneita kuin esimerkiksi Akilleen, mikä näkyi heidän tekemien virheiden määrässä. Positiivisena asiana viikonlopulta oli se, että saatiin hyviä kokemuksia sekä uusista pelaajista, että muutaman pelaajan uusista pelipaikoista. Tietysti harmi, että Tammilehdon Mikko loukkaantui Kampparit-ottelussa. Se verotti energiaa eikä päästy toteuttamaan kaikkia kokeiluja.

– Puolustuspeliin pitää näissä tiukoissa otteluissa keskittyä ja nyt sunnuntaina se toimikin mallikkaasti. Lisäksi tehtyjen maalien jälkeen pitää olla vain huolellisempi kaikessa tekemisessä. Kokemuksen kautta nämä kaikki asiat tulevat.