Bandyliigan runkosarjan vihoviimeinen ottelu pelattiin Brahen kentällä HIFK:n ja Botnian välillä. Botnialle ottelun panokset olivat selvät. Tasapelikin riittäisi pudotuspeleihin, tappiolla jäätäisiin runkosarjaan. Turhan helpoksi ei Botnia urakkaansa itselleen tehnyt, sillä HIFK löi ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kolme maalia ja kaksi lisää vielä ensimmäisen jakson aikana. Botnia ei kuitenkaan luovuttanut.

Botnia sai toisella jaksolla sen mitä kipeimmin tarvitsi eli nopean kavennusmaalin heti jakson alkuun. Tästä lähti positiivinen lumipallo pyörimään ja Botnia teki maaleja tasaiseen tahtiin. Niels Främling onnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalinteossa. Myös Niklas Johansson, Kaapo Schreck ja Tomi Pallassalo onnistuivat maalinteossa. Enempäänkin oli mahdollisuuksia Botnian ollessa hallitsevampi osapuoli. Vain kerran toisella jaksolla Botnian puolustus päästi HIFK:n maalintekoon. Valitettavasti Tomi Tasténin viimeistelemä maali jäi voittomaaliksi ja Botnian kausi päättyi 5-6 tappioon. Loppukiri oli hyvä, mutta liikaa annettiin eteen ensimmäisellä jaksolla.

Jossitellahan voi loputtomiin miksi näin kävi. Muutamassa ottelussa pelin taso heikkeni loppua kohden, missä menetettiin pisteitä. Botnialla oli myös vaikeuksia ottaa ottelun temmon määrittely haltuunsa. Botnia tyytyi pelaamaan vastustajan mukaan turhan usein. Nämä asiat kun saadaan kuntoon, on Botnia taas pudotuspelijoukkue.