Oulunkylässä pelattiin pudotuspelipaikkojen kannalta elintärkeä kamppailu Varkautta vastaan. WP oli pelitemmoltaan hitain joukkue mitä Oulunkylässä on Botniaa vastaan luistellut. Botnia vähän turhaan lähti WP:n pelitempoon mukaan ja ottelun alku kulki WP:n suunitelmien mukaan vaikka Botnia hieman enemmän palloa pitikin. Varkauslaiset puolustivat keskustaa tiiviisti ja kyttäsivät läpiajopaikkoja pallonriistoista.

WP löi ottelun ensimmäisen maalin. Aleksi Puustinen löysi keskialueen vapaalyönnistä Jyrki Tauschin, joka puolestaan löysi tarkalla laukauksella Botnian maaliverkot. Botnian tasoitus tuli nopeasti. Useita kulmalyöntejä ottelussa saanut Botnia osui kertaalleen näistä Joonatan Irtamon lyötyä pallon Varkauden maalin kattoon. Oman haasteensa otteluun toi avausjaksolla kentän yläpuolisista lampuista putoillut lumi. Avausjaksolla nähtiinkin paljon omituisia pallon pomppimisia. Botnia pääsi kuitenkin tauolle johtoasemassa. Aivan avausjakson viimeisellä minuutilla Tomi Herranen lähetti laidasta kovan syötön maalille ja pallo kimposi jostain kohtaa Pekka Niskaa maaliin. Varkauden taktiikka tuotti lopulta vain yhden läpiajon avausjakson aikana, mutta Joonas Kankkunen Botnian maalilla venyi huippupelastukseen.

Toinen jakso ei alkanut mitenkään parhaalla mahdollisella tavalla Botnian kannalta. Varkaus pääsi nopeasti jakson alussa kaventamaan Ville Hokkasen maalilla. Noin muutoin Botnia lisäsi luistelua toisella jaksolla ja pallo pyörikin pääosin Varkauden kenttäpäädyssä. Kunnollisia maalipaikkojakin alkoi tulla avausjaksoa paremmin muutenkin kuin vain kulmalyönneistä. Pallo saatiin pariin otteeseen kyllä pyörimään Varkauslaisten maaliviivan tuntumassa ja muutamaan avopaikkaan laittoivat vieraat myös kroppaa eteen blokaten uhrautuvasti Botnian laukauksia. Maalin tekeminen oli lopulta ylivoimaisen vaikea tehtävä Botnialle ja pisteet päädyttiin tasaamaan 2-2 lukemin.

Botnian tilanne on nyt se, että se on pisteen verran pudotuspelien ulkopuolella kun neljä ottelua on vielä jäljellä. Seuraava tilaisuus pisteiden saamiselle on edessä jo keskiviikkona Oulunkylässä. Narukerä tulee toistamiseen tällä kaudella Oulunkylään ja nyt toivottavasti jääkin kestää jotta päästään pelaamaan. Ottelu striimataan tuttuun tapaan Botnian youtube-kanavalla.