Botnian tiukka pelitahti jatkui Varkaudessa. Ottelu pelattiin kevyessä lumisateessa, mutta peliin sade ei juurikaan vaikuttanut ja molemmat joukkueet pystyivät pelaamana jäätä pitkin palloa. Vaikka ottelu oli alusta asti pallonhallinnaltaan suhteellisen tasaista vääntöä, pystyi Varkaus ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana paremmin rikkomaan Botnian puolustuksen ja pääsi paremmille paikoille. Jälkimmäinen puolisko avausjaksosta oli sitten Botnian kannalta jo paljon parempaa pelaamista hyökkäyspäässä. Botnia ehti hukata seitsemän kulmalyöntiä kunnes vihdoin kahdeksannesta Joonatan Irtamo löi pallon maaliin ja Botnian johtoon. Varkauden tasoitus tuli kolme minuuttia myöhemmin kotijoukkueen ensimmäisestä kulmalyönnistä. Varkaus pelasi hienon kuvion ja Ville Hokkanen pääsi siirtämään pallon takakulmalta verkkoon. Varsin oikeutetussa tasatilanteessa siirryttiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle luisteli hieman unisempi Botnia ja ensimmäiset reilut viisi minuuttia oli Varkauden. Sitten Botnia heräsi otteluun taas mukaan. Varkaus meni johtoon ottelussa tunnin pelin kohdalla. Botnia hukkasi kulmalyönnin ja maalivahti Ari-Pekka Aho lähetti välittömästi Niko Nissisen pitkällä avauksella maalintekoon. Botnian kannalta tukalalta alkoi näyttää siinä vaiheessa, kun vajaat 20 minuuttia ennen täyttä aikaa Nissinen löi komean kuljetuksen päätteeksi illan toisen maalinsa. Viimeisellä kympillä Juho Holopainen pääsi ratkomaan ottelun lopullisesti kahdella maalillaan.

Botnia kaatui lopulta omaan tehottomuuteensa. Hyville maalintekopaikoille pääsy ja kliininen viimeistely niistä paikoista joihin päästiin puuttui täysin. Lisäksi Botnia sai kolmetoista kulmalyöntiä onnistuen vain kertaalleen. Varkaudelta löytyi ratkaisuvoimaa Niko Nissisen ja Juho Holopaisen yksilötaidon muodossa, mitä Botnia ei enää toisella jaksolla pystynyt puolustamaan vaarattomaksi. Lopputuloksena 5-1 tappio ottelussa josta olisi pitänyt pystyä pisteitä ottamaan.