Botnia lähti tapaninpäivän paikallisderbyyn paremman pelituntuman turvin. HIFK:n edellisestä ottelusta oli kulunut jo kuukauden päivät. HIFK oli ensimmäiset minuutit silti kuskin paikalla ja sai heti ottelun alussa kulmalyönnin, josta Joonas Peuhkuri löi vieraat johtoon. Botnia piristyi pian tämän jälkeen ja taisteli tasaisesti HIFK:n kanssa. Botnia sai määrällisesti enemmän hyviä maalintekopaikkoja avausjaksolla. Kaapo Schreckille siunaantui paras paikka läpiajosta, mutta pomppivaan palloon ei riittävän hyvää lyöntiä saatu aikaiseksi. Lopulta 36:n minuutin kohdalla Schreck onnistui. Niklas Johansson lähetti keskialueen vapaalyönnistä noston kohti HIFK:n maalia ja Schreck kävi tökkäämässä pallon maaliin. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toisen jakson Botnia pääsi aloittamaan yhden miehen ylivoimalla ja pelasi loistavaa jääpalloa, huipentaen hyvän otteensa 2-1 maaliin. Botnia sai kulmalyönnin jälkeen pidettyä paineen HIFK:n maalilla ja lopulta Pekka Niska pääsi lyömään komealla lyöntilaukauksella pallon HIFK:n maalin yläkulmaan. Valitettavasti tälläkään kertaa Botnian kauden parasta peliä ei päästy nauttimaan täyttä 90 minuuttia. HIFK tiivisti keskikenttäänsä puolustussuuntaan ja Botnia ei löytänyt enää aseita sen murtamiseen. Lisäksi vieraat pääsivät nopeasti jälleen tasoihin ja lopulta parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa hieman onnekkaastikkin johtoon. Tämän jälkeen HIFK piti palloa, loi tilanteita ja puolusti hyvin Botnian hyökkäysyritykset. Lopullisen niitin HIFK antoi tekemällä kolme maalia viimeisellä kympillä, osuen kahdesti pilkulta. Botnia sai vielä viimeisillä minutteilla jälleen maalipaikkoja, mutta viimeistely oli tänään heikkoa sinisillä.

HIFK vei pisteet lukemin 2-6 ja Botnialle jäi pohdittavaa miten käyttää tehokkaammin maalipaikat ja miten saada pidettyä hyvä flow loppuun asti. Botnia pelaa seuraavan kerran jo keskiviikkona jolloin Veiterä saapuu Oulunkylään. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta Botnia striimaa ottelun Youtube-kanavallaan. Ottelu alkaa kello 19.00

 

Botnia – HIFK 2-6 (1-1)

02:08 0-1 Joonas Peuhkuri (Pyry Kunnas)

36:00 1-1 Kaapo Schreck (Niklas Johansson)

57:23 2-1 Pekka Niska (Teemu Malinen)

59:30 2-2 Santeri Laitinen

67:30 2-3 Tomi Tastén (Aku Ojanen)

81:26 2-4 Patrick Backman (Tuukka Järvinen)

83:38 2-5 Santeri Laitinen rl

90:00 2-6 Santeri Laitinen rl