Botnia avasi uuden kauden Suomen Cupilla, josta käteen jäi kaksi voittoa ja kaksi tappiota maalierolla 10-17 ja lopulta enemmän positiivisiä asioita kuin negatiivisia.

Cup-viikonlopun molemmat päivät alkoivat voitoilla. Lauantaina kaatui Varkaus Pekka Niskan viime hetkien maalilla 1-0 ja sunnuntaina Botnia otti komean 4-2 voiton JPS:stä. Myöhemmissä otteluissa sekä HIFK ja Veiterä osoittautuivat paremmiksi, HIFK lukemin 3-7 ja Veiterä lukemin 2-8. Näissä otteluissa näkyi myös se, että Botnia oli varsin kapealla ringillä Jyväskylässä matkassa. Kenttäpelaajia riitti vaihtopenkin puolelle vain kaksi kappaletta ja iltapäivissä bensa tuppasi loppumaan.

– Tehtiin se mitä pystyttiin ja isossa kuvassa positiivisin asia oli se, että neljässä tunnin mittaisessa ottelussa saatiin tekemistä parempaan suuntaan ja niitä peliajatuksia joita tähän asti ollaan yritetty toteuttaa kaukalossa, saatiin käytännössä isolla jäällä eteenpäin. Tekemistä toki vielä on. Se JPS voitto oli sellainen peli joka toi paljon itseluottamusta pojille. Se oli puolustuksen voitto, mikä meillä olikin teemana, että puolustuspeliä pyrittiin viemään eteenpäin. Veiterää ja HIFK:ta vastaan ensimmäiset jaksot olivat ihan ok, Veiterää vastaan jopa todella hyvä, mutta sitten kapea rinki näkyi. Veiterä ja HIFK toki pelasivat myös hyvää jääpalloa ja olivat meitä joukkuepelissä edellä, päävalmentaja Tomi Gröhn analysoi viikonloppua.

Botniaan täksi kaudeksi saapuneet Pekka Niska ja Teemu Malinen tulivat vahvasti sisään joukkueeseen. Niska teki kuusi maalia ja Botniaan palannut Malinen pelasi hyvin puolustuksessa. Lisäksi junioreista nostettu Ilmari Pesonen, joka pelasi ensimmäiset miesten pelinsä, sekä aloituskokoonpanoonkin päässyt Henri Ilves saivat päävalmentaja Gröhniltä kehut peliotteistaan. Niskan, sekä hyvin pelanneen Iiro Karppisen myötä aiemmin kysymysmerkkinä ollut keskikenttä sai Gröhnin mukaan Cup-viikonlopun aikana joitakin vastauksia. Vajaalla rosterilla pelaaminen puolestaan aiheutti päänvaivaa.

– Harmi että meillä oli muutamia sairastumisia ja muita poissaoloja. Olisi ollut tärkeää päästä näkemään kaikkia jätkiä, jotta olisi voinut tehdä vähän enemmän kokeiluja peluutuksessa. Meille on ollut vähän huono tilanne, kun ei olla päästy pelaamaan harjoitusotteluita ja näkemään pelaajia. Me ollaan kuitenkin uusi valmennustiimi tälle joukkueelle.

– Yhteistyö on kuitenkin lähtenyt hyvin liikkeelle. Innokasta poikaa on ollut harjoituksissa ja ovat ottaneet hyvin vastaan meidän ohjeistukset ja kuunnelleet meitä. Sääli, että meillä on monet jatkosopimukset varmistuneet niin myöhään, että kesällä ei ollut niin paljoa porukkaa ja siinä ollaan annettu tasoitusta muille. Se varmaankin näkyy alkukaudesta, mutta tämä on onneksi pitkäjänteinen projekti. Tärkeintä tässä viikonlopussa oli kuitenkin se, että tämä oli positiivinen alku kauteen mistä on hyvä jatkaa eteenpäin.