Botnian juniorijääpallokausi 2019 – 2020 saatiin pelien osalta päätökseen 8.3.2020, juuri ennen koronaviruksen aiheuttamaa junioriurheiluakin suuresti muuttanutta poikkeustilaa. Kausi saatiin pelattua ilman erikoisjärjestelyjä, mutta vallitsevassa tilanteessa emme voi kokoontua perinteisen junioripäättäjäisten merkeissä, siksi tämä tiedote.

Kokonaisuutena kausi oli jälleen kerran menestyksekäs, intensiivinen ja antoisa. Oulunkylän tekojäälle päästiin harjoittelemaan marraskuun puolessa välissä, viimeiset piirrot Ogelin jäähän tehtiin 15.3. Neljän kilpailukuukauden aikana seuramme toiminnassa oli 230 lisenssillä varustettua peluria ja lisäksi useita kymmeniä lajiin tutustujia mm. jääpallokoulun, tyttöjääpallopäivän, lajiin tutustumisjäiden, erityisryhmien ja koulujen liikuntatuntien jääpalloesittelyjen yhteissummana toimintaamme on osallistunut alun neljättä sataa nuorta liikkujaa. Kasvua edelliskauteen lisenssimäärissä on 15%. Harrastajamäärät huomioiden valtakunnallisesti olemme Suomen suurin jääpalloseura ja menestynein junioriseura. Palkintokaappiin kertyi 5 mitalia, sillä P11 valkoinen ja P13 valkoinen saavuttivat SM-pronssia, P11 oranssi ja P17 pokkasivat SM-hopeat ja P15 valloitti Tukholma Cupin.

Näistä saavutuksista huolimatta, pääkaupunkiseudun jääpallolla on suuri käyttämätön potentiaali lapsien ja nuorten liikuttajana, jopa ilman sitä paljon toivottua jääpallohallia. Nuorten SM-sarjoissa ja varsinkin sarjojen alla piirisarjoissa sekä harrastebandyssa olisi tilaa matalan kynnyksen jääliikunnalle. Jos rinnalle otetaan tarkasteluun tyttöjääpalloilu, huomaamme että työsarkaa on kosolti niin Botnialla kuin maamme muillakin jääpalloseuroilla. Tulevaisuuden suurin tavoite onkin tyttöjen mukaan saaminen osaksi Botnian jääpalloperhettä.

Jos suomalaisen jääpallomaailman perusasetelman negatiiviset asiat (lyhyt kausi, hallin puute) käännetään positiiviseksi näkökulmaksi ja mahdollistetaan vielä aidommin lasten monilajiharrastaminen ja suomme harrastaa lajia vähemmän kilpailullisesti, näemme vain mahdollisuuksia jääpallon eduksi. Jääpallon toimiessa esim. kakkoslajina kesälajien harrastajille voi yhteistyö ja lajista toiseen siirtyminen kauden päätyttyä olla hyvinkin saumatonta. Nykytilanteessa teemme onnistuneesti yhteistyötä useiden urheiluseurojen kanssa. Tässä yhteydessä onkin ilo kiittää ja mainita Botnian yhteistyöseurat: Jokerit Hockey Club, Walapais Ringette, Viikingit Jääkiekko ry, Helsingin Jääkiekkoklubi HJK, Itä-Hakkilan Kilpa, HIFK juniorijääpallo, Kulosaaren Vesta, HIFK Bandy ja Porvoon Akilles.

Botnian junioreiden kuluneen kauden hienouksiin liittyvät myös kansainväliset ottelut, turnaukset ja harjoitusleirit. Ruotsin lajimahdollisuudet ja juniorimaajoukkuekutsut tarjoavat ikkunan yksittäisille junioripelaajille ja -joukkueillekin käydä aika ajoin mittaamassa jääpallon emämaan tason. Suomi-paidan pukeminen maajoukkuetehtävissä oli useammankin botnialaisen pelaajan kunniatehtävä kuluneella kaudella. Merkittävä virstanpylväs oulukyläläiseen jääpalloon oli myös P15-joukkueen osallistuminen Stockholm Cupiin ja kilpailun voittaminen. Äärimmäisenä kruununa ja Botnian pelaajapolun huipentumana ei voida olla nostamatta Botnian kasvatin Tuomas Määtän valintaa kauden päätteeksi vuoden pelaajaksi Ruotsissa kaudella 2019 – 2020. Onnittelut Tuomakselle!

Botnian palkitut jääpallojuniorit kaudella 2019 – 2020

Luistelukoulu: Aale Holma

2013 syntyneet: Luca Grönroos

2012 syntyneet: Remi Heikkeri

P11 sininen: Kaarlo Lappi

P11 valkoinen: Taneli Kuronen

P11 oranssi: Joonas Huttunen

P13 sininen: Tuukka Inha

P13 valkoinen: Aapo Vanninen

P15: Maxim Eliseev

P17: Miska Harinen

P21 yj: Tuomas Antikainen

Tytöt / naiset: Suvi Kortelainen

Botnia Ladyjen erikoispalkinto: Eelis Aravirta

Paras pienen kentän pelaaja: Isak Voutilainen

Paras ison kentän pelaaja: Kaapo Shreck

Vuoden juniorivalmentaja: Toni Kemi

Vuoden juniorijoukkueenjohtaja: Kari Seppänen

Vuoden bottalainen: Petri Pesonen

Onnittelut kaikille palkituille!

Palkinnot noudettavissa B-kupista, kun pandemia sallii jälleen kahvilamme avaamisen. Seuratkaa ilmoittelua seuran tiedotuskanavilla.

Terveisin Botnian junioritiimi,

Tuukka Järvinen ja Antti Ilves