Botnia pelasi kohtalon koitoksensa LRK:ta vastaan rajussa tuulessa ja räntäsateessa. Botnia kesytti hankalat olosuhteet ensimmäisenä. Kuusi minuuttia oli pelattu kun Niklas Johansson lähetti pienestä kulmasta kovan laukauksen jäitä pitkin kohti maalia. Josua Eronen sai mailaa väliin ja pallon torniolaisten maalin kattoon. Nopea avausmaali oli tarpeen sillä noin muutoin avausjakso vaikeissa olosuhteissa oli melkoisen sekavaa peliä molemmilta joukkueilta. Helpot syötöt tehtiin liian vaikeiksi ja pallo karkaili ja pomppi ratkaisevilla hetkillä. Maaleissakin edettiin tasatahtiin molempien onnistuessa kertaalleen. Botnian maalin löi Tomi Lappi lähes maaliviivalta. Aivan avausjakson viimeisillä sekunneilla Botnia nykäisi kahden maalin karkumatkalle Erosen lyötyä toisen maalinsa.

Toiselle jaksolle tuuli hieman tyyntyi ja sade muuttui rännästä vedeksi ja tuiskusta tihkuksi. Vaikka Botnian etäisyydet karkailivatkin välillä turhan pitkiksi, mikä vaikeutti hyökkäysten rakentelua, toimi se kaikkein tärkein eli puolustus. LRK ei päässyt juurikaan kiertämään tai läpäisemään jalalla eikä syötöillä Botnian puolustusta. Ne paikat, jotka LRK sai, napsi Joonas Kankkunen kiinni varmoin ottein. Niklas Johanssonin kaukolaukaus reilu vartti ennen loppua toi Botnialle turvallisen tuntuisen kolmen maalin johdon. Ottelun lopussa Botnia pääsi vielä kaunistelemaan lukemia pariin otteeseen voittaen lukemin 6-1.

Voitto piti Botnian pudotuspelihaaveet hengissä ja kun WP voitti kotonaan OLS:n, siirtyi avaimet pudotuspeleistä Botnian omiin käsiin. Enää ei tarvitse pohtia huomista WP-LRK ottelun lopputulosta vaan voittamalla OLS:n Botnia on pudotuspeleissä. Tuo ratkaiseva ottelu Oulunkylässä alkaa tuttuun sunnuntaiseen tapaan kello 13.00. Tervetuloa kannustamaan Botnia pudotuspeleihin!

Botnia – LRK 6-1 (3-1)

06:04 1-0 Josua Eronen (Niklas Johansson)

34:12 2-0 Tomi Lappi (Kaapo Schreck)

38:00 2-1 Tuomas Mokko (Pekka Niska)

45:20 3-1 Josua Eronen (Niklas Johansson)

73:03 4-1 Niklas Johansson (Tuomas Antikainen)

85:14 5-1 Tero Määttälä (Tuomas Antikainen)

86:44 6-1 Tuukka Penttinen (Juri Schreck)