Botnia haastoi vielä Porin Narukerän pisteistä ennen Bandyliigan loppusuoralle siirtymistä. Botnian kokoonpanossa oli tällä kertaa peräti kahdeksan juniori-ikäistä pelaajaa ja Aukusti Seppänen pääsi tekemään debyyttinsä Bandyliigatasolla.

Ottelun tempo ei kohonnut missään vaiheessa hirvittävän kovaksi. Narukerä pyrki varovaisesti rakentelemaan peliä, mikä sopi Botnialle lopulta melko hyvin. Botnia suojeli maalinedustaansa hyvin ja sen ruuhkan läpi Narukerä ei montaakaan kertaa päässyt. Botnia sai ottelun ensimmäisen loistopaikan Josua Erosen päästessä puolittain läpi. Tästä ei maalia syntynyt, mutta seuraavasta hyökkäyksestä Narukerä osui. Rinat Shamsutov väläytteli henkilökohtaista taitoaan pujotellen Botnian puolustuksen läpi maalintekoon. Kuljetuksen aikana Narukerän pelaaja löi Botnian Joonatan Irtamolta mailan pois kädestä, mistä olisi voinut viheltää Narukerälle virheen, mutta tällä kertaa tuomaristo ei sitä nähnyt. Botnian tasoitus tuli vain pari minuuttia myöhemmin Erosen lyötyä kulmasta komeasti pallon yläkulmaan.

Avausjakso oli loppuun asti tasaista taistelubandya. Molemmat onnistuivat kertaalleen maalinteossa ennen kuin Narukerä sai rangaistuslyönnin aivan jakson viimeisillä sekunneilla Narukerän Ville Raukon törmättyä Botnian maalilla torjuntavuorossa olleeseen Micke Peräjärveen. Tuomaristo arpoi tilanteesta rankkarin, jonka Esa Oksanen löi sisään vieden Narukerän 3-2 taukojohtoon. Botnialta Tuomas Antikainen oli avausjaksolla hyvällä pelipäällä luoden tilanteita ja taituroiden Botnian 2-2 tasoituksen.

Toisella jaksolla Botnia pysyi Narukerän kyydissä mukana, muttei päässyt tasoihin missään vaiheessa. Juri Schreck onnistui kertaalleen, mutta kun Narukerä oli aiemmin tehnyt maalin, oli tilanne tunnin kohdalla 3-4. Botnia sortui jäähyilyyn ja pahimmillaan Botnian jäähypenkillä oli kolme pelaajaa samanaikaisesti. Vaikka Narukerä ei ylivoimalla saanutkaan yhtä maalia enempää aikaiseksi, söi se minuutteja Botnian takaa-ajosta. Narukerän mentyä reilu 10 minuuttia ennen loppua jo kolmen maalin johtoon alkoi Botnian tilanne pisteiden osalta näyttää tukalalta. Siniset näyttivät taisteluasennetta, mutta lopulta lisäajalla tullut Tomi Lapin kavennus oli laiha lohtu Narukerän viedessä pisteet lukemin 4-6. Hieman aiemmin olisi Botnia voinut saada rangaistuslyönnin Narukerän kenttäpelaajan torjuttua pallon maaliviivalta kädellän estäen varman maalin, mutta tällä kertaa tuomaristo ei sitä nähnyt.

Botnialla nyt puolitoista viikkoa aikaa valmistautua kauden tärkeinpään viikonloppuun. OLS ja LRK, joukkueet jotka Botnian kanssa taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikasta, tulevat molemmat Oulunkylään vieraaksi. LRK:n Botnia kohtaa lauantaina ja OLS:n sunnuntaina.

Kuva: Sofia Ervasti

 

Botnia – Narukerä 4-6 (2-3)

15:45 0-1 Rinat Shamsutov (Jere-Henrik Koivula)

18:06 1-1 Josua Eronen (Juri Schreck)

30:23 1-2 Aleksei Gorokhov

36:36 2-2 Tuomas Antikainen (Tomi Lappi)

44:11 2-3 Esa Oksanen rl

54:17 2-4 Aleksei Gorokhov (Rinat Shamsutov)

60:07 3-4 Juri Schreck (Niklas Johansson)

72:06 3-5 Ville Raukko (Tomi Mustonen)

79:29 3-6 Eero Paavola (Esa Oksanen)

90:48 4-6 Tomi Lappi (Josua Eronen)