Botnian pohjoisen reissu käynnistyi Torniossa lumisissa olosuhteissa. Lumisade antoi myöden pelata jäätä pitkin molempien jaksojen avausvartin verran. Toisella jaksolla kotijoukkue LRK luopui suosiolla pelin tekemisestä ja pyrki lyömään pitkää palloa. Botnia yritti hieman kauemmin pelata jäätä pitkin.

Botnian avausmaalin puolen tunnin pelin kohdalla iski Matti Islander, joka nousi liberon paikalta hyökkäykseen saaden vapauttavan syötön Tero Määttälältä. Olisi Botnia ehkä voinut useammankin maalin tehdä avausjaksolla, mutta jälleen kerran siniset joutuivat tekemään runsaan määrän töitä yhtä maalia kohden. Toiselle jaksolle Botnia kuitenkin pääsi niukassa johdossa. Toisella jaksolla ne kaivatut lisämaalit tulivat Tero Määttälän ja Miikka Penttisen lyödessä maalit minuutin sisään. Penttisen maalissa oli hieman onneakin mukana pallon osuessa matkalla LRK:n pelaajaan, mutta otetaan tässä kohtaa jokainen onnenkantamoinen ilolla vastaan.

Kolmen maalin johdossa Botnia pelasi ottelun lopun varmasti lyöden kylmästi palloa LRK:n puolelle jossa hyökkääjät taistelivat palloista pyrkien pelaamaan aikaa. Muutaman kerran LRK sai ruuhkaa Botnian maalille ja sitä kautta parhaat paikkansa, mutta hyvänä lähitorjujana Joonas Kankkunen napsi tärkeitä torjuntoja. Ottelusta tuli lopulta tahtopeli, jossa Botnia janosi voittoa enemmän ja isolla sydämmellä käyty taistelu toi vihdoin ja viimein kauden avauspisteet.

Huomenna on edessä pohjoisen kierroksen toinen osa Botnian pelatessa Oulussa. Voitolla Botnia nousisi pudotuspeliviivan päälle, joskin OLS:ia ja LRK:ta enemmän otteluita pelanneena.

LRK Tornio – Botnia 0-3 (0-1)

30:45 0-1 Matti Islander (Tero Määttälä)

67:20 0-2 Miika Penttinen (Tuomas Antikainen)

68:38 0-3 Tero Määttälä (Tomi Lappi)