Botnia kohtasi eilisen hyvän Mikkelin pelin jälkeen heti tänään sarjajohtaja Veiterän. Veiterällä oli eilen lepopäivä, joten sarjajohtajan haastamiseen vaadittiin vahvaa alkua. Ensimmäiset sekunnit olivat vahvan alun vastakohta Botnian tarjotessa avaussekunneilla Veiterälle maalipaikan harhasyötöllä. Tästä selvittiin ja Botnia sai pelaamiseensa varsin positiivisen tason ensimmäiselle 45 minuuttiselle.

Veiterä pääsi harmillisesti parin maalin johtoon Janne Hauskan rankkarimaalilla ja Egor Ragulinin osuttua maalin edestä. Botnia on ollut tällä kaudella varsin tehoton erikoistilanteissa, mutta nyt tuli onnistuminen kulmalyönnistä Tero Määttälän oltua Tuomas Antikaisen laukauksen haaskalla. Kavennusmaalin jälkeen Botnia ei ollut parhaimmillaan ja Veiterä kuittasi heti siirtyen takaisin kahden maalin johtoon. Botnia kavensi vielä kertaalleen Niklas Johanssonin oltua terävänä maalinedustalla Mikko Tammilehdon vahvan nousun jälkeen. Veiterä pääsi uudelleen kahden maalin johtoon hieman ennen taukoa.

Toisella jaksolla Veiterä teki ensimmäiselle vartille neljä maalia, joista peräti kolme kulmalyönnistä. Veiterä käytännössä ratkaisi ottelun erikoistilanteista. Tämän jälkeen alkoi Botnialla väsy painaa ja pikku hiljaa liike loppua ja lopulta ajatuskin loppui mikä näkyi karmeassa määrässä harhasyöttöjä. Veiterä ei hellittänyt jalkaa kaasulta ja pelii alkoi saamaan farssin piirteitä Veiterän tehtyä peräti viisi maalia viimeisellä 12 minuutilla voittaen lopulta selkein lukemin 3-14. Botnialle ainoan lohtumaalin löi Kaapo Schreck kulmalyönnistä.

Viikonlopun saldona Botnialle kolme 45 minuuttista kohtalaisen hyvää jääpalloa tämänhetkisen taulukon top-4 joukkueita vastaan sekä yksittäinen totaaliromahduksen sisältänyt 45 minuuttinen. Ensi viikonloppuna Botnialla on edessä kohtalon hetket pohjoisessa. Botnia kohtaa OLS:n ja LRK:n ja tarvitsee ehdottomasti voitot molemmista peleistä mikäli haluaa edes unelmoida pudotuspeleistä tänä keväänä. Lisäksi edessä on vielä vierasottelut Varkaudessa ja Jyväskylässä ennen kuin Botnia palaa Oulunkylään vajaan kuukauden päästä kohdaten 5. helmikuuta Narukerän.

Eilinen Kampparit – Botnia ottelu löytyy kokonaisuudessaan täältä:

Botnia – Veiterä 3-14 (2-4)

10:45 0-1 Janne Hauska rl

19:54 0-2 Egor Ragulin (Aleksi Seppänen)

33:40 1-2 Tero Määttälä (Tuomas Antikainen)

34:53 1-3 Joel Reponen (Janne Hauska)

37:40 2-3 Niklas Johansson (Mikko Tammilehto)

41:51 2-4 Aleksi Seppänen (Kalle Pesonen)

59:36 2-5 Paavo Huhtanen

61:37 2-6 Janne Hauska (Johan Segerman)

68:52 2-7 Ere Verhelä (Johan Segerman)

70:31 2-8 Valtteri Hauska (Ere Verhelä)

78:39 2-9 Kalle Pesonen (Egor Ragulin)

80:56 2-10 Janne Hauska (Aleksi Seppänen)

82:57 3-10 Kaapo Schreck (Juri Schreck)

84:42 3-11 Aleksi Seppänen (Egor Ragulin)

86:16 3-12 Aleksi Seppänen (Johan Segerman)

87:50 3-13 Egor Ragulin

89:42 3-14 Egor Ragulin (Aleksi Seppänen)