Loppiaisen ainoassa bandyliigan ottelussa Botnia sai vieraakseen Akilleen. Pallonhallinta jäljitteli heti alusta lähtien sarjatulukon tilannetta vaikka Akilles aloittikin varsin kärsivällisesti palloa pitäen. Vaarallisimmat paikat vieraat saivat avausvartilla Botnian pelaajien omista hölmöilyistä. Neljä vaarallista pallonmenetystä omalla kenttäpuoliskolla viiteentoista minuuttiin on aivan liikaa silloin kun pelataan Akilleen kaltaista joukkuetta vastaan.

Joonas Kankkunen piti Botnian pelissä mukana torjunnoillaan, mutta lopulta reilun puolen tunnin kohdalla Botnian puolustuksen pallonmenetykset kostautuivat Rolf Larssonin päästyä nokikkain Kankkusen kanssa sijoittaen pallon varmasti maaliin. Maalin jälkeen Botnian virheet alkoivat lisääntyä ja Akilles pääsi hyödyntämään Botnian pelin sekaannuksen avausjakson viimeisellä vartilla. Ensin Akilles iski kulmalyönnin jälkitilanteesta Matti Vainion saatua irtopalloon hyvän osuman pienestä kulmasta. Heti perään Botnian puolustus tarjoili Akilleellle omalla hölmöilyllään jo kolmannen maalin. Botnian pakka levisi pahasti avausjakson viimeisillä minuuteilla Akseli Laakkosen taiteiltua Akilleen nejän maalin johtoon.

Tauolle mentiin lopulta Akilleen 0-4 johdossa. Botnian pallollinen peli Rooli kauniisti sanottuna sekaisin avausjaksolla. Syötöt olivat heikkoja ja liike puuttui. Akilles ehti ryhmittäytyä vastaanottamaan Botnian hyökkäyksiä joka ikinen kerta ja harhasyötöt sotkivat peliä antaen Akilleelle runsaasti hyviä paikkoja. Botnian omat maalipaikat jäivät yhden käden sormilla laskettavaksi.

Toisen jakson alku oli Botnian kannalta huomattavasti pirteämpi. Siniset pystyivät pelaamaan laadukkailla syötöillä pallon hyökkäyskolmannekselle ja murtamaan Akilleen puolustusta. Botnian ei onnistunut hyödyntää hyvää peliään maaline myötä. Akilles sen sijaan iski yhdestä toisen jakson ensimmäisistä paikoistaan Joakim Nordströmin lyödessä vapaalyönnistä pallon maaliin.

Akilles siirtyi jo kuuden maalin johtoon Larssonin väläyttäessä nopeuttaan päästen laidalta tulemaan seisovan Botnian pelaajiston ohi harhauttaen Kankkusen. Loppuhetkillä Rasmus Fridolfsson pääsi vielä kaunistelemaan lukemia Akilleelle. Botnia jäi lopulta maaleitta tämän kauden runkosarjan otteluissa Akillesta vastaan. Toisella jaksolla olisi ollut paikkoja tehdä, mutta viimeistely oli heikkoa.

Positiivisena asiana mukaan otettavaksi toinen jakso oli pallollisena huomattavasti parempi Botnian kannalta kuin avausjakso. Avausjakson heikkoon peliin ja etenkin mustaan varttiin avausjakson lopulla valui mahdollisuudet pisteisiin. Akilleelle ei tarvitsisi antaa oman pään harhasyötöillä paraatipaikkoja, sen verran kovasta joukkueesta on kyse. Tänään Botnia oli vaikeuksissa silloin kun liike loppui ja Akilleen karvauksen tullessa päälle olivat ratkaisut pallollisena heikkoja.

Botnia jatkaa kovien vastustajien läpikäyntiä ensi viikonloppuna matkustaen lauantaina Mikkeliin Kampparien vieraaksi ja isännöiden sunnuntaina Veiterää Oulunkylässä.

Botnia – Akilles 0-7 (0-4)

0-1 32:07 Rolf Larsson (Andreas Flinck)

0-2 38:47 Matti Vainio

0-3 41:25 Juuso Johansson (Denis Sadakov)

0-4 43:48 Akseli Laakkonen (Raoul Karlqvist)

0-5 66:10 Joakim Nordström (Ville-Veikko Angeria)

0-6 72:39 Rolf Larsson (Andreas Flinck)

0-7 84:05 Rasmus Fridolfsson (Denis Sadakov)