Botnian ja Varkauden välinen koitos käytiin Botnialaisittain kauden huonoimmassa jääpallosäässä. Koko aamupäivän tihuttanutta sadetta säesti kova tuuli. Etenkin kentän kulmissa olleet vesilätäköt toivat omat haasteensa ja vaikeuttivat kulmalyöntien antamista melkoisesti. Botnian kannalta ottelu sai jälleen heikon lähdön Varkauden osuttua jo kahden minuutin kohdalla. Botnia onneksi tasoitti heti perään kulmalyönnistä. Botnia oli pitkien pallojen viljelyssä lopulta avausjaksolla maalin verran parempi mennen ensimmäistä kertaa tällä kaudella tauolle johdossa, lukemien näyttäessä 2-1 Botnialle.

Toisella jaksolla Botnialla kulki jakson alussa hyvin. Joukkue puolusti, rikkoi, raatoi ja katkoi Varkauden pitkät pallot. Tero Määttälän vietyä Botnian kahden maalin johtoon, kaikki näytti hyvältä. Ainoa takaisku oli Niels Främlingin 63:lla minuutilla saama kolmas kymmenminuuttinen rangaistus, joka päätti Fremlingin pelin. Kun peliä oli vartti jäljellä alkoi Botnian kone hyytyä. Ensin Niko Nissinen kavensi kaukolaukauksella. Reilut viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Varkaus tuli tasoihin Aleksi Puustisen maalilla ja hetkeä myöhemmin Nissinen pääsiläpiajoon tehden Varkaudelle voittomaalin.

Ei olisi suuri vääryys, jos Botnialla olisi tällä hetkellä 3-4 pistettä sarjataulukossa. Sen verran tiukkoja otteluita, joissa Botnia on pelannut hyvää omaa peliään, on Oulunkylässä nähty. Ne ottelun loput on vain järjestäen Botnia mokannut ja näin ollen Botnia metsästää edelleen kauden avauspisteitään. Seuraava mahdollisuus koittaa lauantaina 14. joulukuuta Botnian matkatessa sarjajohtaja Veiterän vieraaksi. Botnia on urakoinut Kampparien ohella eniten otteluita alkukaudella. Loppuvuosi mennään väljemmällä ottelutahdilla ja kotonaan Botnia pelaakin vasta ensi vuoden puolella.

 

Botnia – WP35 3-4 (2-1)

03:25 0-1 Niko Nissinen (Aleksandr Gavrilov)

04:38 1-1 Niklas Johansson (Tomi Pallassalo)

10:12 2-1 Tero Määttälä (Miikka Penttinen)

65:11 3-1 Tero Määttälä

75:35 3-2 Niko Nissinen (Aleksandr Gavrilov)

83:36 3-3 Aleksi Puustinen (Niko Nissinen)

86:17 3-4 Niko Nissinen (Ari-Pekka Aho)