Kauden ensimmäinen Helsingin derby käytiin Oulunkylässä lievässä vesisateessa alkaneessa ottelussa. Botnian kannalta ottelun alku oli surkea. Ensimmäiset viisi minuutin aikana Botnian puolustus aukesi liian helposti pariin otteeseen ja ottelun toisella minuutilla HIFK käytti sen hyväkseen Teijo Laitisen päästessä maalin edestä viimeistelemään.

Botnian saatua otteen pelistä alkoi kotijoukkue rakentelmaan peliä jäitä pitkin HIFK:n hyökkäysten jäädessä osoitteettomien pitkien pallojen viljelyyn. Vaikka HIFK:n hyökkäyspeli olikin odotuksia vaisumpaa, puolusti vieraat silti hyvin ja Botniankin maalintekopaikat jäivät vähiin ja HIFK itseasiassa sai ne vaarallisemmat maalipaikat avausjaksolla. Avausjakson lopulla Botnia sai parhaan paikkansa rangaistuslyönnin myötä, mutta Josua Erosen pilkku tällä kertaa meni ohi. Paikalliskamppailuun tyypillisesti ottelu oli myös jääpalloksi todella fyysinen vääntö.

Toiselle jaksolle sade lakkasi ja jälkimmäinen 45 minuuttiin päästiin pelaamaan vedestä suhteellisen puhtaalla jäällä. Botnia oli edelleen se joukkue joka palloa hallitsi ja rakensi peliä. Botnia sai tasoituksen heti jakson alkuun Tuukka Penttisen vahvan työn tuloksena, Iiro Karppisen päästessä maalinkulmalta lyömään Penttisen esityöstä pallon tyhjään verkkoon. Heti seuraavasta hyökkäyksestään HIFK sai kulmalyönnin ja Joonas Peuhkuri löi HIFK:n uudelleen johtoon. Botnian tasoitus tuli 20 minuuttia ennen loppua sinisten tehdessä jälleen hyvää työtä maalin edustalla ottaen iskuja vastaan. Tällä kertaa Niklas Johansson oli soturina ohjaamassa pallon verkkoon.

Viimeisellä kympillä tapahtui Botnian tämän kauden perisynti tasaisissa peleisssä. Siniset menettivät otteensa täysin peliin ja olivat altavastaajana. Varsin heppoisesti Johanssonille vihelletty jäähy joka vei Botnian kahden miehen vajaalle ei varsinaisesti auttanut asiaa. Pari minuuttia ennen päätösvihellystä Botnian puolustus ei saanut purettua kunnolla palloa ja Richard Laibert pääsi lyömään HIFK:lle voittomaalin. Botnia ei saanut riittävästi hyödynnettyä pallonhallintaansa ja maalit jäivät tekemättä. Näitä tasaisia otteluita pitäisi pystyä kääntämään pikkuhiljaa pisteiksi jotta kevät alkaisi näyttämään hieman valoisammalta.

Botnian pelit jatkuvat heti huomenna kotiottelulla Varkautta vastaan.

Botnia – HIFK 2-3 (0-1)

01:56 0-1 Teijo Laitinen (Patrik Huber)

48:31 1-1 Iiro Karppinen (Tuukka Penttinen)

50:04 1-2 Joonas Peuhkuri (Aku Ojanen)

69:59 2-2 Niklas Johansson (Tero Määttälä)

88:05 2-3 Richard Laibert