Botnia avasi kauden 2019-20 kotonaan Kamppareita vastaan. Oulunkylässä nähtiin jäällä tiiviisti puolustava ja työteliäs joukkue. Botnia avasi vahvasti ja sai avausvitosella pari kulmalyöntiä, joista varsinkin toisesta Botnia oli lähellä avausmaalia. Botnian missatessa omat paikkansa, iski Kampparit seitsemän minuutin kohdalla. Iisakki Kaivola teki vahvan esityön kuljettaen pallon omalta kenttäpäädyltä Botnian maalille pedaten Ville Särkälle helpon työn siirtää pallo maaliin.

Muutoin avausjakso sujui tasaisesti. Vaarallisimmat tilanteet tulivat kulmalyönneistä, joista seurasi melkoista sotaa maalialueella, molempien joukkueiden puolustusten selviytyessä urakastaan mallikkaasti. Muutoin pelinrakentelu ei niitä aivan vaarallisimpia paikkoja tuonut kummallekkaan joukkueelle vaikka työmäärä olikin valtava sekä koti-, että vierasjoukkueella.

Toiselle jaksolle Botnia tuli ahnaammin ja Kamppareilla alkoi ehkäpä eilinen Veiterä-ottelu painaa jaloissa. Maalia Botnia sai odottaa vartin verran kunnes vihdoin Botnian onnistui voittaa taistelu irtopallosta kulmalyönnissä Tero Määttälän lyödessä Botnian tasoihin. Tämän jälkeen molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen Karo Liimataisen vietyä Kampparit uudelleen johtoon ja Mikko Tammilehdon lyötyä komealla lyönnillä Botnian tasoihin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Botnian taistelu pisteiden suhteen valui hukkaan lisäajalla. Botnian keskittyminen herpaantui sen verran, että Kampparit pääsi suhteellisen helposti viimeiseen hyökkäykseen. Esko Liukkosen lyönti pienestä kulmasta yllätti muutoin loistavan ottelun pelanneen Joonas Kankkusen ja päätösvihellyksen tultua heti tämän jälkeen lähti pisteet Mikkeliin.

Botnian on turha jäädä murehtimaan menetettyjä pisteitä kovinkaan pitkäksi aikaa, sen verran hyvin joukkue pelasi. Viime kauden murheenkryyninä olleet vastustajien vastahyökkäysten huono puolustaminen näytti avausottelun perusteella olevan historiaa. Botnia puolusti kurinalaisesti ja tiiviisti pysyen jatkuvasti pelivalmiudessa. Kärsivällisyys riitti hyvin. Työmäärä yhtä maalia kohden oli valtava, joskin pitää muistaa, että vastassa oli niin ikään loistavasti puolustava joukkue. Botnian kone hyytyi hetkellisesti Kamppareiden 2-1 maalin jälkeen, mutta viimeistään Botnian aikalisän jälkeen siniset pääsivät taas peliin mukaan.

Botnian pelit jatkuvat jo huomenna Porissa Narukerän vieraana. Ensi viikonloppuna on edessä ensin vierailu Porvooseen lauantaina ja paluu kotikentälle sunnuntaina 1. joulukuuta JPS:n saapuessa vieraaksi.

Botnia – Kampparit 2-3 (0-1)

06:48 0-1 Ville Särkkä (Iisakki Kaivola)

59:29 1-1 Tero Määttälä (Joonatan Irtamo)

70:59 1-2 Karo Liimatainen (Ilia Sokolov)

85:28 2-2 Mikko Tammilehto

91:23 2-3 Esko Liukkonen