Botnian runkosarja loppui pohjoisessa tuplaviikonloppuun Botnian kohdatessa OLS:n ja LRK:n, jotka molemmat olivat vielä pudotuspelikisassa mukana juuri viivan alapuolella uhkaamassa Botniaa.

Oulussa Botnialla painoi ottelun alun matkan rasitukset jaloissa ja OLS, joka on päässyt hyvään vireeseen loppukaudesta oli todella hyvä myös Botniaa vastaan lyöden avausjaksolle neljän maalin johdon. Botnian otteet parani toisella jaksolla, mutta voittoon asti se ei riittänyt, joten jännitys säilyi viimeiseen otteluun. LRK:n tappio lauantaina tarkoitti sitä, että sunnuntaina Botniaa odotti vastustaja, jolla ei panosta ollut ottelussa.

Torniossa Botnia aloitti hyvin pelaten hyvää jääpalloa avausjakson päästen tauolle turvallisen tuntuisessa kolmen maalin johdossa. Tauon aikana kuullut hyvät uutiset Oulusta saivat ehkä pienen hyvänolon tunteen aikaan ja eikä Botnia ollut enää terävimmillään toisen jakson aikana. Botnia piti kuitenkin pintansa ja nappasi runkosarjan päätösottelusta vihdoin kaivatun voiton, jota Botnia on metsästänyt parin kuukauden ajan. Maalipaikkoja Botnialla toki oli useampaankin maaliin ja pelaajavalmentaja Tero Määttälä painotti, että paikoista pitää pystyä vielä paremmalla prosentilla tekemään maaleja. Etenkin kulmalyönnit ovat olleet loppukaudesta Botnialle ongelma, mihin tehoja kaivataan.

Keskiviikkona alkavissa puolivälierissä Botnia saa kovimman mahdollisen vastuksen, runkosarjan voittaneen Veiterän valittua Botnian vastustajakseen. Kaikki paineet ovat kuitenkin Veiterällä. Botnian tavoite kaudelle oli parantaa viime kaudesta ja päästä pudotuspeleihin. Se tavoite täyttyi ja Botnialla on suhteellisen paineeton tila lähteä hakemaan menestystä pudotuspeleistä.

– Kauden tavoitteisiin päästiin ja nyt pitää mennä eteenpäin. Meillä on Lappeenrannasta sillä tavalla hyviä kokemuksia, että pystyttiin pelaamaan siellä todella hyvä peli. Muutenkin pelattiin puolitoista ottelua hyvin Veiterää vastaan. Veiterää vastaan on pakko pystyä pelaamaan koko peli huipputasolla ja vielä tekemään se kahdesti jos halutaan päästä jatkoon, Tero Määttälä tiivistää Botnian tunnelmat pudotuspelien alla.